Companii

C.R.H şi-a majorat afacerile cu 32% şi a revenit pe profit

Autor: Laurentiu Cotu

21.10.2011, 00:00 286

Producătorul de componente pentru industria auto C.R.H. România, filiala locală a grupului german C Rob. Hammerstein (C.R.H.), a ajuns anul trecut la un business de 371,2 mil. lei (88,4 mil. euro), mai mult cu 32% faţă de anul anterior, conform site-ului Ministerului Finanţelor. În 2010 compania a revenit pe profit cu un câştig net de 22,7 mil. lei (5,4 mil. euro), după ce în anul anterior C.R.H. a consemnat o pierdere de 6,7 mil. lei (circa 1,6 mil. euro).

Numărul mediu de angajaţi ai companiei a crescut de la 492 de oameni în 2009 la 595 de persoane anul trecut. C.R.H. deţine pe piaţa locală o fabrică în localitatea Jimbolia, judeţul Timiş, unde produce structuri uşoare de metal şi mecanisme pentru scaune auto. La finalul anului trecut producătorul american de componente Johnson Controls a semnat un acord pentru achiziţia C Rob. Hammerstein Group (C.R.H.), cu sediul principal în Solingen, Germania.

În România Johnson Controls deţine deja trei fabrici, la Piteşti, Mioveni şi Ploieşti, unde produce scaune, banchete şi huse pentru mărcile grupului Renault-Nissan, Opel şi Seat. Totodată, Johnson Controls construieşte în prezent o nouă fabrică de scaune şi huse pentru automobile pe platforma Ford de la Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO