Companii

Nemţii de la FlixBus încheie un parteneriat cu operatorul local Transfero în urma căruia 11 localităţi din Moldova vor avea acces la curse zilnice către aeroportul Henri Coandă din Otopeni

Nemţii de la FlixBus încheie un parteneriat cu...

Autor: Cristina Bellu

18.08.2021, 14:05 329

FlixBus, compania care operează cea mai mare reţea de autocare interurbane din Europa, anunţă ca va colabora în România cu Transfero, operator local consacrat pe segmentul de servicii de transfer spre aeroport.

Parteneriatul vizează 11 localităţi din regiunea Moldova, printre care Focşani, Buzău, Vaslui sau Râmnicu Sărăt, de unde călătorii vor avea acces la zece curse zilnice către aeroportul Henri Coandă (Otopeni).

“La nivel global, peste 40% din reţeaua FlixBus este alcătuită din oraşe mici şi mijlocii cu mai puţin de 20.000 de locuitori. Conectarea oraşelor mici şi mijlocii la reţeaua europeană este un obiectiv important pentru ambele companii”, spun reprezentanţii celor două companii.

În Europa, FlixBus oferă curse regulate cu autocarul spre şi dinspre cele mai mari aeroporturi, care operează zboruri spre cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Peste 57 de aeroporturi sunt deservite de autocarele verzi, inclusiv unele dintre cele mai aglomerate, precum Charles de Gaulle în Franţa, aeroportul Frankfurt în Germania sau Milano Malpensa în Italia. 

“Ne dorim să schimbăm viziunea tradiţională asupra călătoriilor pe distanţe lungi şi  susţinem tranziţia către shared mobility şi digitalizarea serviciilor de transport. Prin parteneriatul cu Transfero, unul dintre operatorii consacraţi pe acest segment, facem un pas important spre oferirea unei experienţe de rezervare digitală pasagerilor din România. În plus, în acest mod, călătorii care nu au un autoturism personal  sau cei care nu vor să îşi facă griji cu parcarea la aeroport au o alternativă de transport confortabilă şi accesibilă”, spune Adrian Răşoiu, reprezentant FlixBus în România.

Călătoriile pot fi deja rezervate prin intermediul site-ului sau aplicaţiei FlixBus, din agenţiile de turism partenere FlixBus, cât şi de pe site-ul Transfero.

“Avem o echipă de profesionişti ce analizează în permanenţă orarul de zbor al companiilor pentru a respecta programul fiecăruia”, spune Lucian Costin, fondatorul Transfero.

Modelul de afaceri FlixBus se bazează pe o colaborare unică la nivel internaţional cu companiile locale de transport. Astfel, FlixBus a dezvoltat cea mai mare reţea de autocare interurbane din Europa şi a devenit al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa din SUA. Recent, compania tech de servicii de mobilitate a anunţat intrarea pe piaţa din Brazilia, în urma unei runde de investiţii de finanţare de peste 650 mil. dolari. Din 2013, FlixBus a încheiat parteneriate cu 500 de parteneri din întreaga lume. 

În prezent, operatorul de servicii de mobilitate oferă curse internaţionale directe din România din peste 100 de localităţi spre 14 ţări din Europa. Printre aeroporturile conectate prin intermediul curselor directe din România se numără Aeroportul Internaţional din Viena şi Aeroportul Internaţional Liszt Ferenc din  Budapesta.

Recent, compania a anunţat curse cu autocarul spre câteva dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă de pe litoralul Bulgariei, precum Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Varna, Obzor, Burgas, Albena şi Kavarna pentru a susţine reluarea turismului internaţional.

 
 
 
 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO