Companii

Care sunt planurile unuia dintre cei mai puternici executivi din energie şi cum vede gigantul ENGIE piaţa din România? Aflaţi direct de la Nicolas Richard, CEO al ENGIE România, la ZF Power Summit 2024

Nicolas Richard, CEO al ENGIE România

Nicolas Richard, CEO al ENGIE România

Autor: Roxana Petrescu

31.01.2024, 10:00 354

Unii dintre cei mai importanţi executivi din domeniul energetic şi-au confirmat deja prezenţa la ZF Power Summit 2024, eveniment care va avea loc în perioada 27-29 februarie  În prima ieşire publică, Nicolas Richard, noul CEO al ENGIE România, va vorbi despre planurile pe care grupul le are pentru România, dar şi despre paşii pe care piaţa energetică locală trebuie să îi facă pe calea unei tranziţii energetice juste.

Nicolas Richard şi-a început cariera în cadrul grupului ENGIE în anul 2000, dobândind o experienţă vastă în activităţile principale ale grupului (distribuţie, furnizare, managementul energiei, soluţii energetice), cu precădere în operaţiunile care au implicat managementul clienţilor casnici şi corporate. S-a alăturat, în 2003, direcţiei internaţionale a Gaz de France (precursorul ENGIE) şi a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE România). Şi-a continuat cariera coordonând activitatea de vânzare de gaze naturale către clienţii business strategici din mai multe ţări ale grupului, cum ar fi Italia, Ungaria şi Austria.

Ulterior, şi-a completat experienţa profesională ca responsabil cu activitatea de achiziţie de energie pentru portofoliul de clienţi din România. S-a reîntors în Franţa pentru a conduce o filială de servicii a grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice şi a soluţiilor verzi pentru clienţii corporate şi municipalităţi. A revenit în România la sfârşitul anului 2016, fiindu-i încredinţată activitatea de marketing şi de vânzări, iar din 2021 a devenit director general adjunct ENGIE România. De la jumătatea anului trecut, Nicolas Richard a preluat funcţia de CEO al ENGIE România, cel mai mare distribuitor de gaze din România, unul dintre cei mai puternici investitori din energie verde şi investitor indirect în gazul din Marea Neagră, prin contractul semnat cu americanii de la BSOG.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro