Companii

Carpatair, trafic în creştere cu 10%

25.07.2010, 23:35 21

Compania aeriană Carpatair, controlată de omul de afaceriNicolae Petrov, a transportat în primele şase luni ale anului250.000 de pasageri, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă aanului anterior, potrivit oficialilor companiei.
"Creşterea din prima parte a anului acesta arată o uşoară revenirea industriei aviatice, confirmând în acelaşi timp strategia dedezvoltare a companiei", a declarat Paula Ardelean, directorul demarketing şi vânzări al Carpatair.
Compania are hub-ul la Timişoara şi a finalizat anul trecut cu ocifră de afaceri de 65 mil. euro, mai puţin cu 20% faţă de anulanterior.
Carpatair a fost înfiinţată acum 11 ani de Nicolae Petrov, iar înacţionariat au intrat la scurt timp oameni de afaceri importanţidin mediul de business internaţional, printre care Ingvar Kamprad,fondatorul IKEA, sau Moritz Suter, fondatorul Crossair.
În primele şase luni ale acestui an, cifra de afaceri a companiei afost în creştere cu 20%, după un an în care toată industria aerianăs-a aflat în declin pe fondul crizei. Reprezentanţii operatoruluiaerian nu au făcut publică valoarea absolută a cifrei de afaceri.Aceştia au precizat că gradul mediu de ocupare a aeronavelor acrescut cu 6% în semestrul unu al anului.
"Pentru al doilea semestru al anului, datorită investiţiilorrealizate în extinderea bazei operaţionale din Bucureşti şi Craiovaprin introducerea de noi curse directe spre Italia, ne aşteptăm lao îmbunătăţire a indicatorilor financiari", a precizat PaulaArdelean. Compania aeriană a introdus începând cu luna mai aacestui an zboruri directe din Bucureşti spre Milano, Verona,Bologna şi Veneţia, dar şi din Craiova spre Milano. Prin aceste noirute, Carpatair a intrat pe segmentul de piaţă pe care opereazăcompaniile low-cost Blue Air şi Wizz-Air, pentru care piaţaitaliană este una din pieţele cheie

În lupta cu Tarom

Compania Carpatair, care a transportat anul trecut 502.000 depasageri şi care operează 340 de zboruri pe săptămână spre 30 dedestinaţii din şase ţări, este principalul competitor aloperatorului de stat Tarom pe piaţa aeriană de linie regulată,estimată la 400 mil. euro şi care nu include cursele companiilorlow-cost.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO