Companii

Carrefour a anuntat preluarea Univers'All din spatele Unirea

08.03.2007, 19:54 32

Reteaua de hipermarketuri Carrefour a confirmat preluarea magazinului Univers'All din centrul Bucurestiului, unde va deschide in acest an un magazin cu o suprafata de vanzare de 3.600 de metri patrati, cu chirie.
"Nu se poate spune ca va fi cel mai bine pozitionat hipermarket al retelei noastre, insa locatia a fost un argument puternic pentru preluarea magazinului Univers'All", a declarat Andreea Mihai, directorul de marketing al companiei Carrefour Romania. La nivel mondial, grupul francez Carrefour detine si alte magazine localizate in centrul unor capitale, potrivit Andreei Mihai, care nu a precizat numele acestora.
Compania va angaja aproximativ 300 de persoane in noul hipermarket din Bucuresti.
Carrefour va ajunge la patru inaugurari in acest an, care vor duce reteaua la un numar de 11 unitati, dintre care cinci localizate in Capitala.
Omul de afaceri Razvan Petrovici, care controla magazinele Univers'All, a decis la sfarsitul anului trecut inchiderea retelei, pe fondul extinderii agresive a retailerilor internationali si al datoriilor acumulate catre furnizori.
Astfel, Petrovici a inceput vanzarea retelei formate din zece magazine Univers'All si patru magazine de cartier Uni'All.
Pana in momentul de fata a renuntat la locatiile din Sibiu, Iasi, Targu-Mures, Suceava si Tarnaveni, iar potrivit unor surse de pe piata, reteaua de discount Profi urmeaza sa preia in aceste zile magazinele Uni'All, printr-o tranzactie de aproximativ 500.000 de euro.
Carrefour va inaugura in a doua jumatate a anului alte trei hipermarketuri, doua la Iasi si unul la Cluj-Napoca, in urma unor investitii de 20 mil. euro pe unitate.
Retailerul a anuntat semnarea altor doua proiecte in provincie, a caror deschidere va avea loc anul viitor, la Suceava si Pitesti. Centrul comercial Bucovina Shopping City din Suceava, dezvoltat de Priceton Investments&Real Estate Development, va cuprinde si un magazin de bricolaj Baumax, un magazin Mobexpert, un Media Galaxy si o galerie comerciala.
Pentru realizarea proiectului situat la intrarea in orasul Pitesti, Carrefour colaboreaza cu Jupiter Group, potrivit anuntului companiei.
Carrefour, care detine 7 magazine, este cea mai mare retea de hipermarketuri de pe piata, dupa valoarea vanzarilor. Compania a raportat afaceri de aproape 609 mil. euro pentru anul trecut, in crestere cu 39% fata de 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO