Companii

Casa de avocatură Clifford Chance: Tensiunile geopolitice au afectat piaţa de fuziuni şi achiziţii

Casa de avocatură Clifford Chance: Tensiunile...

Autor: Cristina Rosca

04.08.2016, 00:05 174

Evenimentele de pe scena geopolitică a lumii şi-au pus amprenta asupra pieţei de fuziuni şi achiziţii în prima jumătate a acestui an, valoarea acordurilor încheiate în această perioadă fiind cu 27% mai mică decât în perioada similară din 2015, potrivit unei analize a casei de avocatură Clifford Chance.

Orice mutare însă pe scena globală are impact şi asupra României, o piaţă de peste 3 mld. euro anul trecut. Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii merge în direcţia în care merge şi piaţa globală, fiind încă prea mică pentru a reprezenta o miză aparte singură.

„Piaţa mondială de fuziuni şi achiziţii a fost afectată în prima jumătate din acest an, valoarea totală a acordurilor scăzând la minimul ultimilor trei ani. Incertitudinea de la nivel mondial şi contextul geopolitic actual i-au influenţat pe investitorii care au devenit mai prudenţi în abordare şi în estimările de creştere“, spune Guy Norman, global head of corporate în cadrul Clifford Change.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO