Companii

Ce este SMURD şi cum funcţionează

Ce este SMURD şi cum funcţionează

Foto: Toni Sabalsev

Autor: Ioana David

10.01.2012, 13:10 2488

SMURD este un serviciu fără personalitate juridică care funcţionează cu maşinile aflate în proprietatea Pompierilor, dar cu personalul medical şi medicamentele furnizate de Ministerul Sănătăţii. Totodată, SMURD poate funcţiona şi cu personalul specializat de la Pompieri.

Atât personalul de la Pompieri ât şi cel al Ministerului Sănătăţii nu lucrează numai pentru acest serviciu.

Medicii spre exemplu lucrează în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalelor, iar pompierii pe echipajele clasice ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Mai există şi piloţii celor trei elicoptere care sunt ai Ministerului de Interne.

SMURD are maşini de prim ajutor (cu un echipaj de minimum trei persoane fără medici), echipaje de terapie intensivă (cu minimum patru persoane dintre care un medica de anestezie- terapie intensivă), echipaje de terapie intensivă mobilă pentru nou - născuţi (obligatoriu cu un mediu neonatolog) şi unităţi pentru intervenţii speciale şi transport (folosite în cazul catastrofelor naturale).

Concret, SMURD se implică în accidente rutiere, explozii, accidente de muncă, stările de inconştienţă, suspiciunile de infarct, insuficienţele respiratorii acute şi accidente cu multiple victime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO