Companii

Ce puteţi citi în această săptămână în Business Magazin: De ce au cucerit lumea două bucăţi de lemn legate cu o sfoară

Ce puteţi citi în această săptămână în Business...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

24.07.2017, 00:03 278

♦ De ce au cucerit lumea două bucăţi de lemn legate cu o sfoară este materialul de pe coperta Business MAGAZIN din această săptămână. În parc, pe holurile şi în curţile şcolilor, în mijloacele de transport, pe plajă sau la bazin, milioane de copii mânuiesc o jucărie făcută din două bucăţi de lemn legate cu o sfoară. Kendama denumeşte atât jucăria din lemn cu trei cupe în care poţi prinde o bilă, cât şi jocul cu această jucărie din lemn, inventată în urmă cu sute de ani şi care a cucerit acum copii, tineri şi adulţi din întreaga ţară. Fascinaţia pare cu atât mai neverosimilă cu cât prezentul este dominat de tehnologie, iar gadgeturile de toate felurile sunt tot mai accesibile. În 2017, piaţa jocurilor şi a jucăriilor din România va depăşi valoarea de 230 mil. euro, potrivit unui studiu al agenţiei de marketing Perceptum. Anul trecut, veniturile cumulate ale firmelor din domeniu depăşeau 160 mil. euro, vizibil fiind avansul comerţului online.

♦ Ce anume a provocat moda kendamei şi a altor jocuri cum sunt fidget spinner-ul? Care este rolul jucăriilor tradiţionale într-o lume tot mai digitală? Cine are de câştigat – şi de ce – de pe urma acestui fenomen, sunt doar câteva din întrebările la care răspunde Business MAGAZIN.

♦ În contextul unei crize a sănătăţii publice globale în raport cu rezistenţa la antibiotice, fenomen care creşte constant de la un an la altul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat recent „situaţia foarte gravă” determinată de dezvoltarea unei noi superbacterii, după ce au ieşit la iveală încă trei cazuri de ineficienţă a tuturor antibioticelor de tratament pentru aceasta, arată Business MAGAZIN.

♦ Cea mai mare problemă a pieţei locale de servicii private de sănătate este lipsa de finanţare. Despre planurile Medsana, care va demara în acest an construcţia unui spital care se va concentra pe chirurgie robotică, povesteşte Vassilis Chaniotis, directorul general al reţelei de clinici Medsana, într-un articol din această săptămână în revista Business MAGAZIN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO