Companii

Cel mai mare caz de insolventa din constructii: Distribuitorul Direct, sufocat de datorii

Cel mai mare caz de insolventa din constructii: Distribuitorul Direct, sufocat de datorii de aproape 30 mil. euro
26.10.2009, 23:21 199

Distribuitorul de materiale de constructii Direct SRL a inceputprocesul de restructurare inca de la sfarsitul anului trecut, candvaloarea datoriilor a urcat la 36,7 mil. euro, si a redus numarulangajatilor la jumatate, pana la circa 300 de salariati. In plus,in noiembrie anul trecut a inchis sucursalele din Brasov si Iasi sia continuat procesul de reducere a punctelor de lucru.

"Avem spatii multe care nu mai produc la nivelul de anul trecut.Am decis sa renuntam la doua depozite din Iasi si Brasov, pentru caurmeaza o perioada grea, avand in vedere ca nu au mai fost inceputeproiecte mari. La inceputul anului piata a fost sustinuta deproiectele incepute in anii trecuti", a declarat Cosmin Radulescu,administratorul Direct SRL.

Actionarii vor sa redimensioneze businessul si cauta in prezentsolutii impreuna cu firmele de leasing pentru reducerea parcului decamioane si utilaje. Mai mult, compania va diminua numarul celoropt depozite ramase la cinci in urmatoarea perioada.

"Compania se afla in prezent in perioada de observatie si nu maiface plati pentru facturile mai vechi de 14 septembrie, data lacare a intrat in insolventa. Pana in luna noiembrie se vor depunecererile de recuperare a creantelor din partea creditorilor, urmandca pana in februarie sa fie finalizat planul de reorganizare",afirma Andreea Anghelof, partener asociat al Casei de InsolventaTransilvania, responsabila cu reorganizarea companiei.

Perioada stabilita de lege pentru reorganizarea companiei estede pana la trei ani, cu posibilitatea de prelungire de un an. Inaceasta perioada, Direct va incepe sa plateasca din datorii infunctie de profitul obtinut.

"Compania isi desfasoara in continuare activitatea, urmand cadatoriile sa fie platite esalonat conform planului dereorganizare", explica Radulescu. Consumul de materiale deconstructii a scazut anul acesta cu circa 30% fata de anul trecut,cei mai afectati fiind distribuitorii, care si-au finantatdezvoltarea agresiva din ultimii ani prin credite bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO