Companii

Cele 25 de produse noi au mărit afacerile Antibiotice cu 20%

Cele 25 de produse noi au mărit afacerile Antibiotice cu 20%

Autor: Ioana David

11.08.2011, 17:57 248

Producătorul de medicamente Antibiotice din Iaşi a înregistrat în primele şase luni ale acestui an o cifră de afaceri de 138,5 mil. lei, în creştere cu 20% comparativ cu perioada similară a anului 2010. În acelaşi interval, profitul brut al Antibiotice a ajuns la 28,2 mil. lei, cu 35% peste rezultatele anului 2010.

"Explicaţia pentru rezultatele bune obţinute în primul semestru al acestui an este politica Antibiotice de a-şi extinde portofoliul - în ultima perioadă au fost lansate peste 25 de produse noi - dar şi rentabilitatea deosebită a exporturilor, unde a fost atins procentul de 27%", a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice SA.

În legătură cu exporturile, Antibiotice precizează că principalele destinaţii în funcţie de aportul la cifra de afaceri au fost: Statele Unite ale Americii, Europa (Franţa, Ungaria, Germania), Asia, Rusia şi alte state membre CSI (Azerbaijan, Georgia, Moldova).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24