Companii

Cele mai importante 20 de tranzacţii de anul trecut: Mutări de 2 mld. euro în domenii variate, de la retail, energie la imobiliare

Cele mai importante 20 de tranzacţii de anul trecut:...

Autor: Cristina Roşca

30.12.2016, 07:30 948

Piaţa de fuziuni şi achiziţii şi-a continuat şi în 2016 evoluţia bună din anul precedent, ultimele luni din an fiind prolifice pentru dealuri de zeci sau sute de milioane de euro. Piaţa locală a avut o evoluţie similară cu cea mondială, care tot în ultimul trimestru a crescut puternic pentru a recupera o parte din decalajul ce o despărţea de 2015, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

Cele mai importante 20 de tranzacţii identificate de Ziarul Financiar au avut o valoare cumulată de circa 2 mld. euro. Pragul de intrare în acest “club” a fost de 35 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Valoarea tranzacţiilor, în cazul în care nu a fost deja comunicată de părţi, reprezintă o estimare a ZF pe baza datelor din piaţă.

Pe lângă cele mai mari 20 de mutări, în piaţă s-au mai încheiat alte câteva zeci cu valori de milioane de euro.

În topul celor mai importante mutări îşi fac loc tranzacţii din domenii variate, de la retail la FMCG şi imobiliare şi de la energie la industrie, servicii medialce sau bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO