Companii

Cele mai vandute medicamente locale

Cele mai vandute medicamente locale
04.11.2008, 14:34 67

Cele mai vandute cinci branduri romanesti de medicamente au cumulat vanzari de 86 mil. lei (23,4 mil. euro), in prima jumatate a acestui an ceea ce reprezinta circa 2,5% din valoarea intregii piete farmaceutice estimata la 3,4 mld. lei (938, 2 mil. euro) in acest interval.

Medicamentele romanesti reprezinta circa 30% din intreaga piata farmaceutica, estimata in acest an la peste 2 mld. euro.
Pe o piata dominata de importuri, brandurile romanesti de top au fost Algocalmin (durere - produs de Zentiva), Simvacard (colesterol - Zentiva), Ampicilina (antibiotic), Gemcitabina Sindan (cancer pulmonar - Actavis) si Paracetamol (raceala), releva datele companiei de cercetare de piata Cegedim Romania.
Cei mai mari producatori locali sunt Terapia Ranbaxy, Zentiva, Antibiotice, Actavis (Sindan), LaborMed, Biofarm, in timp ce doar trei dintre acestia se afla intre primii zece jucatori la nivelul industriei. In majoritatea cazurilor, un procent majoritar din productie merge pe piata interna, iar exporturile se deruleaza cu tarile din jur. In clasamentul general al celor mai vandute medicamente, primele cinci branduri romanesti se afla intre locurile 16-49. Ampicilina si Paracetamol sunt medicamente generice unbranded (produse de mai multe companii).
Primele zece branduri au cumulat 141,4 mil. lei (38,5 mil. euro), adica 4,1% din intreaga piata farmaceutica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO