Companii

Centrul de oncologie Oradea va fi gata în luna martie, investiţie de 4,5 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

14.12.2011, 16:38 176

Lucrările de construcţie a Centrului de oncologie, radioterapie şi chimioterapie din cadrul spitalului municipal Gavril Curteanu din Oradea, investiţie în valoare de circa 20 mil. lei (4,5 mil. euro), fără TVA, vor fi finalizate în luna martie a anului viitor.

Investiţia prevede proiectarea şi execuţia unei clădiri în curtea spitalului municipal din Oradea, în continuarea corpului B, noul spaţiu fiind destinat spitalizării de zi pentru chimioterapie, reamenajarea corpului B de clădire, achiziţionarea şi punerea în funcţiune a acceleratorului de particule pentru terapie, dar şi achiziţionarea sistemului de tratament pentru brahiterapie, necesar bolnavilor oncologici.

Centrul Oncologic se va întinde pe o suprafaţă de 3.900 mp şi va fi compus dintr-o bază de tratament pentru radioterapie, centru de chimioterapie şi spaţii de cazare cu 70 paturi. La finele lunii iulie a acestui an, reprezentanţii municipalităţii şi ai spitalului municipal Oradea au semnat contractul de lucrări pentru realizarea Centrului de oncologie, radioterapie şi chimioterapie.

Proiectul este susţinut în principal din fondurile Ministerului Sănătăţii şi ale primăriei Oradea. Lucrările sunt realizate de asocierea dintre compania Siemens şi firma Selina, conform unor informaţii anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO