Companii

Cezar Verziu, cofondator Fabrica de Sandwichuri: Putem susţine activitatea companiei 2-3 luni, trei luni cel mult. Statul ar trebui să promoveze produsele româneşti perioada aceasta

Cezar Verziu, cofondator Fabrica de Sandwichuri: Putem...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.03.2020, 13:53 333

Cezar Verziu, cofondator al producător şi distribuitor de sandwichuri Fabrica de Sandwichuri, din Capitală, a spus că din calculele făcute până în prezent, compania va putea să îşi desfăşoare activitatea şi să susţină costurile cel mult trei luni.

„Putem susţine activitatea companiei 2-3 luni, trei luni cel mult, în situaţia aceasta generată de noul coronavirus. Statul ar trebui să promoveze produsele româneşti perioada aceasta. Noi producătorii români ar trebui să beneficiem de anumite scutiri de taxe, de ajutor”, a spus pentru ZF Cezar Verziu.

Având în vedere că Fabrica de Sandwichuri îşi distribuie spre vânzare produsele în magzine alimentare mai mici, în marile lanţuri de retail dar şi în magazine de profil care îşi desfăşoară activitatea în mall-uri, criza generată de coronavirus a pus presiune pe volumul de vânzări înregistrat de companie. Astfel că, în urma lipsei traficului de persoane din mall-uri şi în urma reorientării clienţilor către produse neperisabile care să poată fi consumate cât mai mult timp, Fabrica de Sandwichuri a ajuns să vândă zilnic între 5.000 şi 6.000 de sandwichuri pe zi, de la 20.000 cât vindea într-un context normal.

În ceea ce priveşte aprovizionarea cu materii prime, Cezar Verziu a spus că sunt anumite probleme şi în această zonă, iar ele ţin de timpul în care se livrează marfa sau de preţurile care cresc „exagerat” la anumite produse, spre exemplu la carfoti.

„Întâmpinăm o problemă mare pe partea de furnizori pentru că este o cerere foarte mare de produse alimentare. Dacă înainte de criza generată de coronavirus cumpăram cartofii cu 2 lei/kg, acum un kg de cartofi costă 5 lei. Încercăm să găsim furnizori care pot vinde în continuare la preţul pe care îl aveau înainte pentru că noi vrem să menţinem preţurile la produsele finale pe care le distribuim în magazine. Cumpărăm materie primă doar de la producători locali. Acum problemele sunt că nu se mai livrează marfa la timp şi scumpirea materiilor prime.”

Compania înfiinţată în 2012 de Cezar Verziu şi Alex Stan, cu afaceri în 2019 de 1,6 milioane de euro, produce şi distribuie către mai multe lanţuri de retail, benzinării şi magazine de cartier aproximativ 200.000 de sandwichuri lunar. Fabrica se află în Bucureşti şi se întinde pe o suprafaţă de 1.200 mp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO