Companii

City Mall nu a atras investitori nici la a doua licitaţie, la preţul de 29,5 milioane de euro

City Mall nu a atras investitori nici la a doua licitaţie, la preţul de 29,5 milioane de euro

Autor: Cuncea Elena Cristina

18.04.2011, 12:35 37

City Mall, aflat în faliment, nu a atras investitori nici la adoua licitaţie programată pentru 20 aprilie, astfel că lichidatoruljudiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), va discuta cucreditorii alte modalităţi de valorificare a activului, inclusivpăstrarea acestuia în contul creanţelor.

Surse din piaţa imobiliară au declarat agenţiei Mediafax că nici pentrua doua licitaţie nu a fost cumpărat caietul de sarcini.Investitorii interesaţi aveau ca termen limită pentru depunereadocumentaţiei de licitaţie data de 18 aprilie.

Preţul de vânzare a City Mall la a doua licitaţie a foststabilit la 29,5 milioane de euro, faţă de 33 milioane de euro câtvoiau să obţină lichidatorii centrului comercial la primalicitaţie, din 31 martie, de care însă nu a fost interesat niciuninvestitor.

"Ne vom întâlni săptămâna aceasta cu creditorii să discutăm careva fi pasul următor. S-ar putea decide chiar ca mall-ul să nu maifie vândut, să fie păstrat în contul creanţelor sau să fieorganizată o nouă licitaţie", a declarat Radu Lotrean, partener alCITR.

Centrul comercial a intrat în faliment în luna noiembrie aanului trecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei careîl deţine, Victoria Holding (parte a fondului australian deinvestiţii APN European Retail Trust), de a rambursa creditelecontractate pentru achiziţia City Mall, în 2006. La vremearespectivă, fondul a plătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar alCity Mall, amplasat în zona Eroii Revoluţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO