Companii

CME si-a imbunatatit rezultatele financiare

22.03.2001, 00:00 22



Central European Media Enterprises Ltd. (CME), grupul media din care face parte si grupul Media Pro International (care opereaza posturile PRO TV, ACASA, PRO FM, PRO TV INTL), si-a imbunatatit anul trecut rezultatele financiare, inregistrand un profit inainte de plata dobanzilor, impozitelor si includerea amortizarii si deprecierii (EBITDA) de 12,731 milioane de dolari, comparativ cu o pierdere de 4 milioane de dolari in 1999.

CME este actionar majoritar in cinci operatii de televiziune in Europa Centrala si de Est: Romania, Slovenia, Slocavia, precum si Ucraina. Toate se afla in pozitia de lider de piata.

"Rezultatele CME din anul 2000 demonstreaza angajarea noastra si a partenerilor nostri in imbunatatirea eficientei companiei, in acelasi timp cu cresterea veniturilor.

Aceasta implicare a condus la obtinerea de profit, in timp ce cifra de afaceri s-a majorat cu 3%, de la 110,7 milioane de dolari in 1999, pana la 114 milioane in 2000, in ciuda cresterilor economice modeste din tarile in care operam" a declarat Fred Klinkhammer, presedinte si director executiv al CME.

"Cea mai importanta realizare in cursul anului trecut a fost reducerea costurilor operationale. Eforturile initiate inca din 1999 au condus la o diminuare cu 12%, respectiv 13,4 milioane de dolari, a cheltuielilor de operare.

In plus, compania CME ar putea fi data drept exemplu de cresterea eficientei, deoarece costurile totale s-au redus cu 39%, pana la 11,4 milioane de dolari. Atat grupul, cat si partenerii acestuia considera ca rezultatele financiare sunt foarte bune, asigurand companiei un viitor promitator" a sustinut presedintele CME.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO