Companii

Coadă la deschiderea magazinului H&M din Cluj, suedezii au atras peste 500 de clienţi - GALERIE FOTO

Coadă la deschiderea magazinului H&M din Cluj, suedezii au atras peste 500 de clienţi - GALERIE FOTO

Coadă la deschiderea magazinului H&M din Cluj, suedezii au atras peste 500 de clienţi

Autor: Laurentiu Cotu

15.09.2011, 13:53 2138

Retailerul suedez Hennes&Mauritz (H&M), cu afaceri de 14 mld. euro la nivel global, a inaugurat astăzi cel de-al şaptelea magazin de pe piaţa locală, în cadrul centrului comercial Iulius Mall Cluj. Suedezii au atras peste 500 de clienţi şi la această deschidere, după ce la inaugurările din Bucureşti şi Braşov s-au format cozi imense, cu câteva ore înainte de deschiderea magazinelor. Primii 100 de clienţii H&M de la Cluj au primit un card de shopping în valoare de 80 de lei, în condiţiile în care, unele persoane au ajuns în Iulius Mall înainte de ora 7:00, inaugurarea magazinului fiind programată abia pentru ora 11:00.

''Aştept de doi ani să vină H&M la Cluj, de aceea am venit cu 4 ore înainte de deschiderea magazinului'', a spus Raluca, unul dintre clienţii H&M Cluj. Majoritatea clienţilor care au aşteptat încă de dimineaţă deschiderea primului magazin H&M din Cluj sunt elevi de liceu sau studenţi, în condiţiile în care suedezii sunt recunoscuţi drept un retailer de îmbrăcăminte care practică preţuri mici şi medii, fiind foarte popular în rândul tinerilor. Preţurile încep de la 5 euro pentru un tricou, 9 euro pentru o rochie sau 19 euro pentru o jachetă.

Preţurile produselor din cea mai recentă colecţie a H&M variază între 39,90 de lei pentru puloverele pentru femei şi 89,90 de lei pentru rochiile tricotate, sau 39,90 de lei pentru cămăşile bărbăteşti şi 159 de lei pentru jachete.

Tot astăzi a fost deschis şi magazinul H&M din Iulius Mall Timişoara, astfel că reţeaua de magazine a suedezilor numără în prezent opt unităţi în România. Până în prezent, suedezii au deschis magazine în Bucureşti (Cotroceni Park, Unirea, Băneasa Shopping City, Bucureşti Mall Vitan şi Plaza România), în Unirea Braşov, iar astăzi în Iulius Mall Cluj şi Timişoara.

Suedezii de la H&M vor să ajungă la 14 unităţi în primăvara anului viitor. Următoarele locaţii pentru magazinele H&M vor fi în mallurile Atrium Center Arad, Lotus Center Oradea şi Electroputere Craiova, conform unor informaţii anterioare publicate de Ziarul Financiar.

Pe lângă magazinele existente şi cele trei contracte noi, H&M mai are programate şi alte deschideri, în cadrul mallurilor Sun Plaza din Bucureşti şi Maritimo din Constanţa, precum şi în Palas Iaşi. Spaţiile închiriate sunt de circa 1.600 mp, o dimensiune standard a companiei. Intrarea H&M în România a fost anunţată şi aşteptată încă din anul 2005, când pe piaţa locală nu îşi făcuseră curaj să intre nici alte nume internaţionale precum Zara, principalul competitor al suedezilor, sau C&A. Retailerul suedez şi-a făcut însă în forţă intrarea pe piaţa locală, inaugurând mai multe magazine într-o perioadă scurtă de timp.

Tot astăzi la Cluj, retailerul britanic New Look a inaugurat începând cu ora 10:00 magazinul din Polus Center. Unitatea are o suprafaţă de 470 mp şi dispune de 13 angajaţi, investiţia totală ridicându-se la circa 600.000 de euro.

''Peste 150 de cliente au aşteptat deschiderea magazinului New Look din Cuj. Suntem încântaţi de răspunsul pe care l-am primit, ţinând cont că New Look este o marca ce de-abia a intrat în România şi a cărei notorietate este în construcţie", au spus reprezentanţii New Look Cluj. Primii 150 de clienţi au primit cupoane cadou în valoare de 60 de lei, magazinul fiind dedicat în totalitatea femeilor şi copiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO