Companii

Colas si-a majorat capitalul cu 4 mil. euro

31.07.2006, 18:12 21

Colas Romania, subsidiara locala a companiei franceze Colas, din domeniul constructiei de drumuri, isi va mari capitalul social cu circa 4,1 mil. euro (14,6 mil. lei), in urma unui aport in natura din partea companiei-mama din Franta, potrivit datelor prezentate in Monitorul Oficial.
Aportul in natura va consta in bunuri mobile: material, echipament si alte aparate, capitalul social urmand sa ajunga la circa 6,3 mil. euro (22,6 mil. lei).
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.
Constructorul francez Colas este activ pe piata locala prin intermediul companiilor Colas SA, Colas Romania, Sorocam Bucuresti, Ancorad Craiova si SCCF Iasi, potrivit ultimelor informatii.
Colas SA a inregistrat in anul 2005 o cifra de afaceri de 21 mil. euro si un profit de un milion de euro, valori in scadere de peste doua ori fata de anul precedent. Colas Romania nu a facut inca publice rezultatele financiare pe anul 2005.
Compania franceza Colas, una dintre cele mai mari societati de constructii din Franta, a obtinut mai multe contracte in Romania, participand si la constructia unui tronson al autostrazii Bucuresti-Constanta.
Ministerul Transporturilor a anuntat in luna mai a anului curent ca firma franceza va moderniza, in asociere cu firma SCCF Iasi, pe care o controleaza, drumul national 17, pe portiunea de 72 de kilometri care asigura legatura intre localitatile Sadova, Gura Humorului si Suceava, in baza a doua contracte cu o valoare cumulata de 56,7 mil. euro.
Reabilitarea DN17 pe relatia Sadova-Gura Humorului necesita fonduri de 31,43 milioane de euro. Valoarea contractului pentru modernizarea DN17 intre Gura Humorului si Suceava este de 25,28 milioane de euro.
Colas a achizitionat, in 2001, pachetul majoritar de actiuni al firmei Constructii Feroviare Iasi (SCCF), in urma unei tranzactii estimate la circa 3,5 mil. dolari. In septembrie 2000, Colas a achizitionat 66% din actiunile firmei Ancorad Craiova.
In 2005, francezii au realizat venituri totale in valoare de 9,5 miliarde de euro, in crestere cu aproape 19%. Colas, care apartine gigantului francez Bouygues, cu activitati in constructii, deruleaza operatiuni in Romania inca din 1991, fiind printre primele companii straine care au intrat in sectorul constructiilor de drumuri rutiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO