Companii

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi angajează 100 de muncitori

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi angajează...

Autor: Alina Botezatu

05.11.2018, 14:44 607

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, care va fi preluat de Liberty, a anunţat, luni, că angajează 100 de muncitori prin intermediul „Şcolii de Ucenici”, aflată la cea de-a cincea ediţie şi care a fost redeschisă astăzi. Aceştia vor completa echipa de 6.000 de persoane a combinatului.

„Planurile noastre pentru următorii ani prevăd o creştere a producţiei şi implementarea unor modernizări. În acelaşi timp, numeroşi colegi se vor retrage la pensie. Vom continua angajările de muncitori şi specialişti şi ne dorim ca cei mai buni să vină alături de noi”, a spus Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galaţi – Skopje.

Cursurile sunt deschise absolvenţilor de liceu şi de şcoli profesionale, dar şi celor cu experienţă. Ucenicii vor fi pregătiţi timp de 18 luni, în două etape, lucrând alături de mentori, fiind integraţi în echipe. Pe timpul şcolarizării, ucenicii vor beneficia de aceleaşi drepturile precum ceilalţi angajaţi ai combinatului.

„Începând din 2019 Şcoala de Ucenici a Combinatului se va perfecţiona şi va însemna nu una, ci mai multe serii de cursanţi pe an. Pregătim două ateliere (mecanic şi electric), unde ucenicii îşi vor îmbunătăţi competenţele tehnice, dar vor exista şi module de dezvoltare personală”, a declarat Mihaela Crăciun, directorul de Resurse Umane al ArcelorMittal Galaţi.

În toate cele cinci ediţii, ArcelorMittal Galaţi a şcolarizat aproape 500 de ucenici. Combinatul mai are parteneriate cu liceele „Paul Dimo” din Galaţi şi „Costache Conachi” din Pechea, precum şi cu şcoli profesionale.

„În paralel, Combinatul continuă recrutările de muncitori şi de specialişti, în vederea întineririi personalului şi adaptării profilului acestuia la noile realităţi tehnice şi organizaţionale”, au mai menţionat reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi.

Liberty, parte a alianţei mondiale GFG, care aparţine omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat, la 12 octombrie, că va prelua ArcelorMittal Galaţi, alături de alte trei unităţi din Europa. Oficialii grupului britanic Liberty House au anunţat, la 26 octombrie, că au în plan să majoreze capacitatea de producţie anuală a combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi cu 1 milion de tone, până în anul 2021-2022, care ar ajunge astfel la 3 milioane de tone de oţel, anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO