Companii

Compania aeriană polo­neză LOT Polish Airlines va opera din 2016 pe aeroportul din Cluj

Compania aeriană polo­neză LOT Polish Airlines va...

Autor: Laurentiu Cotu

24.06.2015, 14:44 862

Compania aeriană polo­neză de stat LOT Polish Airlines va opera începând cu luna ianuarie 2016 zboruri pe ruta Cluj-Napoca-Varşovia, cu o frecvenţă de 4 zboruri pe săptămână.

Zborul Cluj-Napoca-Varşovia va asigura conexiuni cu principalele oraşe din Polonia, cu aeroporturi din Europa, dar şi cu destinaţii din Statele Unite (Chicago, New York), Canada (Toronto), China (Beijing) şi Japonia (Tokyo). Destinaţia Varşovia va fi operată cu o frecvenţă de 4 zboruri pe săptămână, în zilele de marţi, miercuri, sâmbătă şi duminică.

’’Negocierile cu această companie au început în anul 2007, concretizându-se astăzi printr-o noua destinaţie în reţeaua noastră de rute. Pasagerii noştri vor avea posibilitatea să zboare spre capitala Poloniei, un important hub aerian şi de acolo, mai departe, spre toate conexiunile oferite de operatorul aerian polonez”, a declarat David Ciceo, directorul general al aeroportului internaţional Avarm Iancu Cluj.

În prezent, aeroportul din Cluj oferă 23 de destinaţii spre 12 ţări, din Europa şi Orientul Mijlociu, fiind operate de către companiile aeriene Tarom, Lufthansa, Wizz Air şi Vueling. Acestora li se adaugă nouă destinaţii turistice. Bazele companiei LOT au fost puse în 1929 de  guvernul polonez, hub-ul companiei fiind aeroporul Frederic Chopin din Varşovia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO