Companii

Compania Albatros Gold din Alba a finalizat fabrica de compost, investiţie începută în 2021, şi produce deja îngrăşăminte organice la capacitate maximă

În total, în fabrică pot fi realizate circa 7.000 de tone pe an de îngrăşământ organic, lucrând la capacitate maximă, cu materie primă din propria fermă.

În total, în fabrică pot fi realizate circa 7.000 de tone pe an de îngrăşământ organic, lucrând la capacitate maximă, cu materie primă din propria fermă.

Autor: Florentina Niţu

12.05.2023, 16:15 2507

♦ Florin Florea, fondator: „Am depăşit bugetul iniţial pentru construcţia fabricii din cauza scumpirii materialelor de construcţii. A crescut cu 40% costul total şi am ajuns la 2 mil. euro“.

Compania Albatros Gold, unul dintre producătorii de talie medie de ouă din România, cu afaceri de 20 milioane euro în 2022, deţinută de Florin Florea, a deschis o fabrică de compost unde face îngrăşăminte organice, după o investiţie de 2 milioane de euro. Aceasta a fost făcută pentru a-şi eficientiza costurile, dar şi pentru a pune pe piaţă un produs pentru care cererea este în creştere.

„Am depăşit bugetul iniţial pentru construcţia fabricii, din cauza scumpirii materialelor de construcţii, dar odată ce am început a trebuit să finalizăm. A crescut cu 40% costul total al investiţiei şi am ajuns la 2 milioane de euro. Investiţia a fost realizată în principal din fonduri proprii, dar am accesat şi programul IMM Invest, care a fost foarte bun, pentru achiziţia utilajelor“, a spus pentru ZF Florin Florea, fondatorul Albatros Gold.

Albatros Gold este prezentă pe piaţă de 20 de ani şi este unul dintre cei mai mari jucători din agrobusiness din judeţul Alba. Compania comercializează ouăle produse în retail, unde speră să intre şi cu noul produs din portofoliu, îngrăşământul organic. Acum, compostul rezultat din fabrică este comercializat către cultivatorii mari de cereale din România şi „poate pe viitor şi către cei din străinătate“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO