Companii

Companiile angajează 700 de ingineri în toată ţara

Companiile angajează 700 de ingineri în toată ţara

Foto Bogdan Stamatin

Autor: Adelina Mihai

12.06.2011, 23:32 900

Angajatorii au scos la concurs peste 10.500 de joburi în aceastăsăptămână, potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională pentruOcuparea Forţei de Muncă (ANOFM), care reuneşte oferta de joburi acompaniilor din toată ţara.

Angajatorii caută în prezent 737 de absolvenţi de studiisuperioare, în special pentru poziţii de inginer şi subinginer(mecanic, construcţii civile, electrotehnist sau IT), director demagazin, programator, consilier financiar-bancar sau medicspecialist. Cele mai multe joburi (peste 9.800) sunt disponibileînsă pentru absolvenţii de studii medii, profesionale şi lucrătorinecalificaţi.

Cel mai mult se caută confecţionerii de articole textile şimuncitorii necalificaţi în industria confecţiilor, dar şi lucrătoricomerciali, agenţi de pază sau agenţi de asigurări. În ceea cepriveşte oferta de joburi în funcţie de judeţe, cei care vor să seangajeze au mai multe şanse în Bucureşti (unde sunt aproape 1.600de joburi vacante), Cluj (758), Hunedoara (568) sau Iaşi (545).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO