Companii

Companiile de mobilă din România iau cu asalt Europa: 20 de companii româneşti participă la cel mai mare târg de la Milano

Producătorii de mobilă folosesc târgurile de profil şi pentru a găsi parteneri la export, mai ales că România exportă peste 90% din producţie.

Producătorii de mobilă folosesc târgurile de profil şi pentru a găsi parteneri la export, mai ales că România exportă peste 90% din producţie.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.04.2024, 14:30 1399

Aproximativ 20 de companii româneşti îşi expun zilele acestea produsele de mobilier şi decoraţiunile la Salone del Mobile din Milano, cel mai important târg dedicat acestui sector, locul unde se dictează tendinţele în acest sector. Salone del Mobile reuneşte în acest an 2.000 de expozanţi din 35 de ţări, având o suprafaţă de 174.000 de mp de spaţiu expoziţional, aproape de două ori mai mare decât suprafaţa complexului Romexpo din Bucureşti.

„Târgul de la Milano îţi confirmă sau infirmă  dacă produsele tale sunt ceea ce piaţă cere, dacă designul, tex­tura, culoarea, sunt în trend. Aştep­tările noastre sunt legate de imagine, imagine brandului nostru şi imaginea României, participăm sub Pavilionul României. Sperăm să captam atenţia cu produsele noastre, sunt produse de design, din colecţia Steekla, realizată în colaborare cu Hill design studio din SUA“, a spus Elena Birtoc, CEO al Carel Woodworks din judeţul Satu Mare, care livrează peste 90% din producţie peste hotare. Practic, Carel merge la Milano pentru a capta atenţia atât a arhitecţilor şi designerilor români, cât şi a acelor din străinătate.

„Milano este un bun profesor, îţi arată, te învaţă, este o olimpiadă a designului în mobilă. Participarea la târguri este imperativ necesară, trebuie să fim prezenţi pentru a fi văzuţi, auziţi, să învăţăm. Este locul în care ne întâlnim clienţii tradiţionali, ne găsim potenţiali clienţi sau furnizori. Este locul în care aflăm noutăţi despre materiale, câteva zile în care se discuta doar despre mobilier, te întorci acasă ştiind ce trebuie să faci sau să nu faci“, a punctat Elena Birtoc.

Alături de Carel Woodworks, printre expozanţi se mai află şi companii precum Ecomatrix, Romina Furniture, Nordarin, Szel Mob sau Solenzara Home.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO