Companii

Compexit Cluj: vanzarile auto stagneaza

15.06.2006, 00:00 40

Grupul de firme clujean Compexit, dealear al marcilor Skoda si Seat, estimeaza pentru acest an o crestere a vanzarilor de 25%, in conditiile in care in prima parte a anului curent vanzarile de autoturisme Skoda si Seat nu au depasit volumul de vanzari inregistrat in aceeasi perioada a anul trecut.

Cifra de afaceri a grupului va ajunge in acest an la nivelul de 10,7 milioane de euro, fata de 8,5 cat a fost ea in 2005, dar sub estimarile de anul trecut, cand a fost prognozata o cifra de afaceri de 12-14 milioane euro. "De la inceputul anului pana in prezent, Compexit Trading a vandut 312 masini, iar raportat la aceeasi perioada a anului trecut piata are dimensiuni aproape identice cu cele din 2005", a declarat pentru ZF Transilvania Bodgan Colceriu, directorul de imagine al Compexit Group. Compexit Trading are un portofoliu de aproape 2.800 de clienti printre care se numara companii ca Banca Transilvania, Astral Telecom, Hanna Instruments, Robert Bosch, Agresione, MTC sau Tricotaje Somesul.

"Clientii corporate prefera modelul Octavia, iar in viitorul apropiat grupul nu intentioneaza sa introduca in oferta sa noi marci de automobile", a spus Colceriu. In 2005 Compexit Trading inregistrase o crestere a cifrei de afaceri cu aproape 63% fata de anul precedent, marcile Skoda realizand 60% din cifra de vanzari a grupului.

Grupul Compexit este format din Compexit Trading, dealer Skoda, Topcar dealer Seat, divizia Seul Auto care este si service auto si Proton Auto care comercializeaza piese si consumabile auto. Prima companie din grup a fost Compexit Cars, infiintata in 1992. Ea a devenit ulterior Compexit Trading, iar din 1996 a fost unicul importator Skoda din Romania. Din 1998 grupul Compexit imparte acest statut cu Porsche Romania. Actionarii Compexit Group sunt Razvan Rotta, Dan Palaghean, Titus Nicoara si Marius Nicoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO