Companii

Complexul Marriott asteapta afaceri de 27 mil. dolari in 2003

03.12.2002, 00:00 19

Societatea Companiilor Hoteliere Grand Bucuresti estimeaza pentru anul viitor o crestere cu 15-20% in lei a cifrei de afaceri fata de valoarea inregistrata in acest an, a declarat pentru Ziarul Financiar Nicolae Trandafir, director general adjunct al firmei. In 2002, Grand va obtine venituri de 800 de miliarde de lei (25 mil. $).
"Speram ca anul viitor sa ajungem la o cifra de afaceri de 1.000 de miliarde de lei", a spus Trandafir. Anul trecut, compania a inregistrat, potrivit bilantului depus la Ministerul de Finante, o cifra de afaceri de 623,7 miliarde de lei si o pierdere de 317,75 miliarde lei.
Veniturile sunt obtinute atat din activitatea Bucharest Marriott Grand Hotel (care aduce circa 90% din cifra de afaceri), cat si din exploatarea spatiilor comerciale si de birouri existente in cadrul complexului The Grand, a precizat oficialul companiei.
"Activitatea derulata de societatea noastra se afla pe un trend ascendent. Bineinteles, ponderea cea mai mare din cifra de afaceri este detinuta de activitatea hoteliera", a spus Trandafir, care a adaugat ca din inchirierea spatiilor de birouri firma obtine venituri anuale de circa doua milioane de dolari.
Reprezentantii hotelului Marriott estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 22 de milioane de dolari, in crestere cu zece procente fata de valoarea consemnata in 2001. Clasificat la cinci stele, hotelul are 402 camere, trei restaurante (Cupola, Cucina, Champions), zece sali de conferinte.
Complexul The Grand reuneste, pe langa spatiile destinate activitatii hoteliere, o galerie comerciala cu o suprafata de 4.500 de metri patrati, la care se adauga circa 10.000 de metri patrati de birouri, un cazino si un centru de recreere.
Compania isi va extinde oferta pentru clientii oameni de afaceri. "Intentionam sa investim circa 100.000-200.000 de dolari in amenajarea unui centru multifunctional destinat desfasurarii de evenimente si conferinte", a precizat Trandafir.
Complexul hotelier Grand a necesitat o investitie de peste 150 mil. $. Finantarea proiectului a fost asigurata de un consortiu international de banci, agentul fiind Erste Bank din Austria. Pe langa creditul principal, asigurat de consortiu, asociatii din cadrul societatii mixte au participat la finalizarea investitiei cu fonduri de peste 40 mil. $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO