Companii

Concorde Courier da startul tranzactiilor in curierat

07.02.2007, 14:58 63

Concorde Courier, companie care presteaza servicii de curierat local si intern, va finaliza procesul de vanzare in aproximativ doua luni, intrucat cresterea mare nu mai poate fi sustinuta de investitii pe masura. Vanzarea afacerii Concorde Courier da astfel startul tranzactiilor in curierat.
"Am decis sa vindem afacerea din cauza cresterii foarte mari care necesita investitii importante", a declarat pentru ZF Dutu Radu Victorino, directorul si actionarul unic al companiei.
Concorde Courier a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 2,1 milioane de euro, triplu fata de anul precedent. Cresterea a venit atat pe fondul cresterii numarului de clienti, cat si pe fondul cresterii pietei. Piata de curierat este inca una dintre cele mai dinamice piete, avand o crestere de peste 30% anual. Evolutia rapida necesita insa si investitii substantiale.
Intermediarul vanzarii este fondul de investitii Enterprise Capital, care a primit deja o serie de oferte pentru cumpararea Concorde, conform actionarului majoritar al companiei de curierat. Vanzarea va fi facuta cel mai probabil prin licitatie, a mai spus Dutu Radu Victorino. Pe de alta parte, reprezentantii Enterprise Capital nu au putut fi contactati pentru informatii.
Directorul Concorde nu exclude nici posibilitatea de a vinde doar o parte din actiuni.
Pentru anul acesta compania estima o crestere de cel putin 50%, ajungand astfel, conform ultimelor raportari financiare, la o cifra de afaceri de 3 milioane de euro.
In prezent, din curieratul local Concorde Courier obtine aproximativ 35% din cifra de afaceri, dar urmareste sa modifice acest raport si sa obtina 20% din cifra de afaceri in Bucuresti si 80 % in provincie.
Concorde Courier concureaza pe piata locala cu Pegasus sau Alo Curier. Pe piata de curierat local a mai intrat anul trecut si compania Curiero, care furnizeaza si servicii de curierat intern.
Si alte companii de pe piata de curierat au fost in discutii pentru o eventuala vanzare. In acesta situatie au fost atat Curiero, cat si TCE Logistica. Ambele au amanat insa tranzactia, intrucat au considerat ca mai au inca potential de dezvoltare. Astfel, cei de la Curiero si-au dublat anul trecut cifra de afaceri pana la opt milioane de euro, iar TCE Logistica estima pentru acest an o cifra de afaceri cu aproape 40% mai mare, pana la 9 milioane de euro.
Urmand modelul celorlalte tari, precum Ungaria, in urmatorii ani viitorul companiilor de curierat din Romania va fi sa fuzioneze sau sa fie achiztionate de investitori strategici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO