Companii

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea reţelei de magazine Plus de către LIDL Germania

Autor: Adrian Voicu

04.11.2010, 14:09 39

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrareeconomică prin care LIDL Germania preia controlul asupramagazinelor PLUS din România, conform unui comunicat alautorităţii.

"Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrareeconomică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu unmediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privindautorizarea concentrarilor economice. Analiza ConsiliuluiConcurenţei a relevat faptul că operaţiunea de concentrareeconomică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei",se arată în comunicat.

Prin preluarea magazinelor Plus, Lidl intră în Romania şi pesegmentul discounterilor, până acum fiind prezent pe piataromanească doar cu lantul de hipermarketuri Kaufland.

În februarie, grupul german Lidl a anunţat că va prelua de laTengelmann reţelele de magazine de discount Plus din România şiBulgaria. Lidl face parte din grupul german Lidl & Schwartz.Plus a deschis primele magazine în România în anul 2005. Reţeauaare o gamă de peste 1.500 de produse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO