Companii

Contract Electromagnetica de 34 milioane de dolari

07.08.2000, 00:00 39



Societatea producatoare de echipamente pentru telecomunicatii Electromagnetica Bucuresti a incheiat cu Romtelecom un contract care prevede furnizarea, in urmatorii cinci ani, de echipamente de conectare in valoare de 35 milioane euro.

Prin derularea acestui contract, Electromagnetica devine unul dintre principalii furnizori ai operatorului national de telecomunicatii, dupa preluarea acestuia de catre firma OTE din Grecia.

"Argumentele noastre au fost atestarea conform standardului ISO 9001, precum si accesul la tehnologii de inalta performanta permis de investitiile realizate in ultimii ani, in valoare de peste sase milioane dolari, pentru achizitionarea de linii automate de prelucrare, centre numerice si instalatii de prelucrare prin injectie", a declarat Eugen Scheusan, directorul general al societatii.

Electromagnetica a fost fondata in anul 1930 sub denumirea de Standard Electrica Romania, iar la sfarsitul anului 1998 a fost privatizata, pachetul majoritar de actiuni fiind cumparat de Asociatia Salariatilor.

In anul 1999, societatea a obtinut un profit net de 35,9 miliarde lei si venituri totale de 316,9 miliarde lei, la o cifra de afaceri de 287,2 miliarde lei.

Actionarii semnificativi ai societatii sunt asociatia salariatilor (50,8%), Romanian Investment Company Cyprus LTD (10,6%) si Broadhurst Investments LTD (6,9%).

Actiunile societatii se tranzactioneaza pe piata extrabursiera Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind de 2.300 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO