Companii

Contracte de peste 7 mil. euro pentru Siemens si ABB

21.02.2006, 20:15 39

ABB Romania, filiala locala a concernului elvetiano-suedez din domeniul echipamentelor, serviciilor energetice si de automatizari, a anuntat ieri livrarea a doua statii electrice retehnologizate, in baza unor contracte de peste 6 mil. euro cu Electrica Transilvania Nord, respectiv cu Transelectrica Pitesti.

Compania germana Siemens a semnat recent un contract in valoare de un milion de euro cu producatorul de energie Electrocentrale Bucuresti pentru realizarea unei retele de voce si date.

Marii furnizori internationali de echipamente si servicii lupta pentru pozitii cat mai bune pe piata de energie din Romania, dominata pana anul trecut de catre companiile de stat.

Preluarea primelor companii de profil de catre investitori straini de calibru precum CEZ (Cehia), E.ON (Germania) sau Enel (Italia), care si-au anuntat intentia de a investi masiv in modernizarea infrastructurii activelor achizitionate, va relansa comenzile pentru jucatorii internationali din zona echipamentelor si serviciilor de profil.

ABB si Siemens au pozitii puternice in acest moment pe piata de energie din Romania, unde se numara printre cei mai mari furnizori.

Compania elvetiano-suedeza ABB a avut in derulare un contract de modernizare a statiei Electrica Oradea Centru, de 3,8 milioane de euro.

ABB a finalizat lucrarile de reabilitare a statiei Transelectrica Pitesti, in baza unui contract de 2,28 milioane de euro. Statia asigura energie electrica consumatorilor industriali din zona Pitesti, cum ar fi CET sau platforma Arpechim, detinuta de la Petrom.

In cadrul ambelor proiecte, ABB Romania a fost contractor general, proiectarea si constructia statiilor fiind realizata exclusiv de firme romanesti.

Acest lucru confirma inca o data strategia pe care grupul o aplica pe piata romaneasca.

Siemens, care a adoptat o strategie complet diferita pe piata romaneasca, deschizandu-si fabrici intr-un ritm alert, a semnat un contract de un milion de euro cu Electrocentrale Bucuresti pentru realizarea unei retele de voce si date. Aceasta va conecta sediul central cu termocentralele CET Grozavesti, CET Sud, CET Progresul, CET Titan si CET Vest. Comanda va fi executata in termen de cinci luni de la data semnarii contractului.

In anul fiscal 2005, cu inchidere pe 30 septembrie, filiala locala a concernului industrial german a atins o cifra de afaceri de 350 de milioane de euro.

Tinta Siemens in Romania pana in 2014 este sa ajunga la un nivel al cifrei de afaceri de un miliard de euro anual, prin intermediul diferitelor divizii cu care este activa la nivel local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO