Companii

Contractele cu Bosch si Dacia Renault cresc afacerile Sinterom

17.05.2006, 00:00 21

Contractele cu Bosch si Dacia Renault vor aduce anul acesta companiei Sinterom, membra a grupului de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR), o crestere a cifrei de afaceri cu 33% fata de valoarea inregistrata anul trecut, pana la 8 mil. euro (28 mil. lei).

"Exporturile catre Bosch vor fi si in continuare principalul motor de crestere pentru noi, impreuna cu livrarile pentru Dacia-Renault, care este singurul client important pe care il avem pe piata interna. Evolutia semnificativa estimata pentru acest an este strans legata de aceste colaborari", a declarat Marcel Leonte, directorul general al Sinterom.

Potrivit acestuia, colaborarea cu Dacia-Renault se face atat in mod direct, cat si prin intermediari, iar in acest moment Sinterom furnizeaza 10 produse pentru modelul Logan.

"Sunt piese sinterizate, dar si piese obtinute prin prelucrari mecanice, iar in prezent suntem pe punctul de a introduce in fabricatie doua noi produse pentru distributie motor. Este vorba de pinionul vilbrochen care va intra in fabricatie luna aceasta si foarte probabil roata arbore cu came, care este programata pentru luna septembrie", a precizat Leonte. El a mai spus ca sunt in discutie si alte repere care vor fi dezvoltate impreuna cu fabricantul de automobile din Pitesti.

"Speram ca pana la sfarsitul anului contractul cu Dacia-Renault sa reprezinte aproximativ 15% din cifra noastra de afaceri", a declarat managerul Sinterom.

In afara de Bosch, compania mai colaboreaza pe piata externa cu firmele Welles din Statele Unite, Veha din Belgia, Danfoss din Slovenia si Retting din Polonia. Firma clujeana si-a programat pentru acest an un volum de investitii de 1,2 mil. lei (0,34 mil. euro), principala destinatie fiind reabilitarea sistemului de incalzire, cu scopul reducerii costurilor energetice.

Programul de investitii din 2005 a fost orientat in principal spre dezvoltarea tehnologica si s-au cifrat la

1,6 mil. lei (0,46 mil. euro).

"Mentinerea pe piata si mai ales cresterea indicatorilor financiari s-a facut pe seama produselor noi, ritmul de innoire fiind accelerat. Astfel in 2005, produsele noi omologate si introduse in fabricatie au fost in numar de 208, cele mai multe dintre ele fiind pe fabricatia de piese sinterizate si piese ceramice", a precizat Marcel Leonte.

Compania a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de

6 mil. euro (21,8 mil. lei), in scadere cu 7,5% fata de valoarea in lei a cifrei de afaceri din 2004 (23,5 mil. lei) si un profit net de 0,41 mil. euro (1,5 mil. lei), valoare care a inregistrat de asemenea un regres fata de 2004.

"Reducerea indicatorilor financiari inregistrata anul trecut a fost in principal cauzata de aprecierea monedei nationale, peste 50% din produsele noastre avand preturile in euro", a mai spus Leonte.

Sinterom este controlata de societatea comerciala Contactoare Buzau, membra a SCR, care detine aproximativ 62,7% din actiuni. Un alt actionar important al companiei clujene este SIF Oltenia, cu o detinere de 31% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO