Companii

Contzilla.ro: Ministerul Finanţelor a publicat proiectul pentru depunerea situaţiilor financiare semestriale dar şi câteva completări pentru reglementările contabile

Contzilla.ro: Ministerul Finanţelor a publicat proiectul...
22.06.2021, 12:38 290

 

 

Termenul pentru depunerea la Ministerul de Finanţe este data de 16 august 2021.

Un alt proiect publicat în 18.06.2021 vizează câteva completări pentru Ordinul 1802/2014. Una dintre ele a rezultat ca urmare a publicării recente a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2021 pentru modificarea şi completarea Codului fiscal şi a Legii contabilităţii, prin care în aria de aplicabilitate a legii contabilităţii au fost menţionate distinct persoanele juridice străine care desfăşoară activitate prin intermediul unui sediu permanent/mai multor sedii permanente în România, precum şi persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România.

Astfel, prin proiectul de ordin, aria de aplicare a reglementărilor contabile aprobate prin O nr. 1.802/2014 a fost completată cu următoarele categorii de entităţi: sediile permanente din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate şi persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România.

Pentru aceste persoane juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România, prin proiect se stabileşte că pentru primul exerciţiu financiar de aplicare informaţiile raportate prin intermediul situaţiilor financiare anuale vor corespunde doar perioadei curente, nefiind raportate şi informaţiile corespunzătoare exerciţiului financiar precedent celui de raportare. Situaţiile financiare anuale se pot întocmi în oricare format prevăzut de reglementările contabile.

Din al doilea exerciţiu financiar de aplicare a reglementărilor contabile aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.802/2014, persoanelor juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România le vor fi incidente aceste reglementări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO