Companii

Copos delisteaza IMEP la 3.330 lei/actiune

29.06.2004, 00:00 23

Omul de afaceri George Copos a publicat anuntul preliminar privind   oferta publica de preluare lansata in vederea delistarii producatorului de motoare electrice Ana - Imep Pitesti, pretul oferit fiind de 3.300 lei/actiune, ceea ce ridica valoarea ofertei la peste 74,2 miliarde lei (1,8 mil. euro) .
Copos a anuntat ca in lansarea ofertei actioneaza impreuna cu ceilalti actionari ai companiei. Daca nu ar fi actionat concertat, Copos ar fi trebuit, pentru delistarea companiei, sa lanseze doua oferte publice: una pentru a atinge pragul de 90%, urmata de oferta de delistare.
In prezent, George Copos controleaza prin intermediul companiei Ana Group un pachet de aproape 75% din numarul total de actiuni. Un alt pachet de peste 6, 4% este detinut de Camelia Rodica Voculescu, fiica omului de afaceri Dan Voiculescu. Compania Grivco controlata tot de familia Voiculescu detine 3,5% din actiunile Imep, in timp ce societatea General  Nic Import  Export detine o participatie de 5,6%. 
Ana Imep este una din cele mai mari companii listate la Bursa Electronica RASDAQ, delistarea acesteia urmand sa reduca  numarul oportunitatilor existente pe aceasta piata organizata de capital. Imep este o companie profitabila, dar Copos nu a dat dividende actionarilor in nici un an, cea mai mare parte a profitului obtinut fiind reinvestit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24