Companii

Cora confirma: al doilea magazin va fi in zona Lujerului

Cora confirma: al doilea magazin va fi in zona Lujerului
04.07.2003, 00:00 47

Grupul francez Cora va deschide in toamna anului viitor al doilea sau hypermarket din Romania, in zona Lujerului, in urma unei investitii de 50 milioane de euro.
Este pentru prima data cand oficialii companiei franceze, membra a grupului de comert Louis Delhaize, confirma locatia din zona Militari pentru al doilea lor hypermarket.
“Hypermarketul va fi un pic mai mic decat cel pe care in vom deschide in aceasta toamna in zona Granitul - 14.000 de metri patrati, fata de 16.000 de metri patrati- deoarece spatiul disponibil este mai mic decat cel din zona Granitul, insa galeria comerciala va avea aceeasi dimensiune. Mai mult, al doilea hypermarket va avea si o parcare subterana, de 2.000 de locuri”, a declarat Regis Mougel, director general al Cora Romania.
Potrivit acestuia, proiectul, al carui cost va fi similar celui din zona Granitul, se va numi Miorita, iar antreprenorul general care se va ocupa de lucrarile de constructie va fi ales in urma unei licitatii.
Complexul din zona Granitul, care va fi deschis in toamna acestui an a implicat, potrivit lui Mougel, investitii de 50 de milioane de euro si va general in primul an de activitate vanzari de peste 100 de milioane de euro.
“Nu pot spune ce vanzari va realiza in primul an de activitate magazinul din zona Lujerului”, a adaugat Mougel. Potrivit acestuia, pana in anul 2010 grupul francez intentioneaza sa deschida in Romania 14 hypermarketuri Cora, in orase cu peste 300.000 de locuitori. « Pentru inceput vom deschide in Bucuresti 3 sau 4 magazine, iar ulterior vom incepe sa ne dezvoltam in tara », a mai spus Mougel, care nu a precizat cand va fi deschis al treilea magazin din Bucuresti.
Cora Miorita va fi amplasat “strategic”, intre doua hypermarketuri Carrefour - cel de la Chiajna, adica iesirea din Bucuresti spre Pitesti si cel care va fi deschis in toamna acestui an in zona Grozavesti-Orhideelor. Mai mult, in imediata apropiere a Cora Miorita se va deschide, tot anul viitor si al doilea complex comercial de tip Mall al grupului truc Fiba,  care se va numi Plaza Romania. Acesta va avea o suprafata cu aproape jumatate mai mare fata de cea a Bucuresti Mall, primul magazin de acest tip pe care compania l-a deschis in anul 1998 in zona Vitan.
In acest moment, pe piata romaneasca exista un singur hypermarket, sub brandul Carrefour, care a realizat anul trecut vanzari de 100 de milioane de euro. Investitia initiala a fost de 35 milioane de euro. Ulterior au aparut magazinele de bricolaj Bricostore si de mobila Mobexpert, precum si o benzinarie Carrefour. In urmatoarea perioada va fi dezvoltat si un retail-park care va cuprinde printre altele si un cinematograf Multiplex, ceea ce va duce investitia, spun oficialii Carrefour, la 80 de milioane de euro.
Cora face parte din grupul Louis Delhaize, o afacere de familie care a inceput in urma cu peste 100 de ani. In prezent, Cora detine 59 de hypermarketuri in Franta si alte 27 in restul lumii, in tari ca Belgia, Ungaria, Insula Reunion, Insulele Antile, Vietnam, Mayotte si Madagascar. Cifra de afaceri anuala a Cora este de aproximativ 4,8 miliarde euro.
Grupul Louis Delhaize mai cuprinde, pe langa lantul de hypermarketuri Cora, si lanturi de supermarketuri - Match si Smatch, magazine specializate in gradinarit - Truffaut, magazine de hard-discount - Profi, magazine de animale - Animalis, precum si un cybermarket - www.houra.fr. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO