Companii

Corina Gealan si-a bugetat incasari de 7 mil. euro

15.12.2004, 00:00 26

Corina Gealan va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 6,4-6,5 milioane euro, in crestere cu circa 10% fata de anul trecut, si estimeaza pentru 2005 vinzari totale de aproximativ 7 milioane de euro, a declarat Marin Crutescu, directorul general al companiei.
"Estimarile noastre initiale pentru 2004 indicau o crestere a cifrei de afaceri de 20%, insa acest an a fost mai greu fata de asteptarile noastre din punctul de vedere al pregatirii comenzilor. Clientul a inceput sa analizeze mult mai atent produsele si serviciile oferite", a spus Crutescu.
El a precizat ca profitul producatorului de timplarie cu profile din PVC si geamuri termoizolatoare se va situa in acest an la un nivel de aproape 20% din cifra de afaceri si ca nivelul exact al vinzarilor companiei va fi stabilit in urmatoarele doua saptamini.
"Vom investi anul viitor circa 200.000 de euro pentru achizitionarea unui centru de comanda pentru cresterea calitatii produselor si reducerea cheltuielilor materiale, eficientizindu-ne astfel activitatea", a adaugat Crutescu.
Potrivit directorului Corina Gealan, care ocupa si functia de presedinte al Patronatului Producatorilor de Timplarie Termoizolanta (PPTT), piata de profil a crescut in acest an cu circa 10-15%.
"Asociatia Nationala a Producatorilor de Ferestre, Usi, Fatade si Geam Termoizolator s-a transformat recent in PPTT, pentru a avea posibilitatea sa elaboreze proiecte de acte normative si sa participe la unele comisii de specialitate, impreuna cu reprezentanti ai unor ministere, precum Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si Ministerul Finantelor Publice", a mai spus Crutescu.
Printre principalii competitori pe piata de profil se numara companiile Corina Gealan, Far Est si Suki, ambele din Bucuresti, Gerovest din comuna Tunari, Oltchim Rimnicu Vilcea si Lipoplast Timisoara.
Firma condusa de Crutescu si-a inceput activitatea in anul 1994, sub denumirea de Corina Prod Service, iar in anul 2000, ca urmare a colaborarii cu furnizorul de profile PVC Gealan Romania, si-a schimbat titulatura in Corina Gealan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO