Companii

Corina Popescu, CEO al Electrica, a primit în 2021 remuneraţii brute şi beneficii de un milion de lei

Corina Popescu, CEO al Electrica

Corina Popescu, CEO al Electrica

Autor: Roxana Petrescu

07.03.2022, 00:05 810

Electrica, grup cu pierderi istorice de 553 mil. lei, îşi recompensează cu milioane directorii.

CâŞtigurile financiare ale executivilor Electrica au continuat să fie de elită, chiar dacă firma a terminat anul cu un minus istoric de 553 de milioane de lei. Practic, în fiecare zi din ultimul trimestru din 2021, Electrica a înregistrat pierderi de 1,4 milioane de euro.

Corina Popescu, în schimb, CEO-ul companiei, a primit la finalul anului trecut remuneraţii brute şi be­ne­ficii de circa 1 milion de lei, ceea ce în­seamnă o medie lunară de circa 18.500 de euro. Din această sumă, re­mu­neraţia fixă încasată de Corina Popescu a fost de 751.561 lei, cu circa 2% mai mare faţă de cea din 2020, an în care grupul Electrica a înregistrat un profit net de 387 de milioane de lei. În contextul în care documentele ofi­ciale ale Electrica arată că CEO-ul Corina Popescu şi-a îndeplinit obiec­ti­vele de performanţă în proporţie de peste 70%, aceasta a primit şi o re­mu­neraţie variablă brută anuală de 269.623 lei, arată raportul de re­mu­ne­rare al companiei pentru anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO