Companii

Corvinus a investit aproape 160 miliioane de dolari in Romania

14.06.2001, 00:00 21



Valoarea totala a investitiilor efectuate in ultimii patru ani de fondul de investitii Corvinus din Ungaria se ridica la aproximativ 2 miliarde de dolari, dintre care Romaniei i-au revenit aproape 160 de milioane de dolari, a declarat Varady Zoltan, directorul general al societatii.

El a precizat ca proiectele viitoare ale societatii pe care o conduce vizeaza sprijinirea investitiilor de capital in tarile vecine, Corvinus avand in vedere achizitionarea unor firme sau realizarea unor investitii care impun un capital cuprins intre limitele de 50 de milioane de forinti si un miliard de forinti.

De asemenea, conducerea societatii asteapta ca partenerii din Ungaria sa contribuie cu minimum 50% din valoarea afacerilor, relateaza Mediafax.

Corvinus este actionar al consortiului Salina Invest care a castigat licitatia organizata pentru achizitionarea statiunii balneoclimaterice Sovata.

Corvinus SA este un fond de investitii cu capital de risc, iar actionarul majoritar este Banca Ungara de Export-Import Eximbank Rt, care detine 85% din actiunile fondului.

Eximbank, aflata in proprietatea statului, a incheiat ultimul an cu un activ total de 85,18 miliarde de forinti fata de valoarea de 64,6 miliarde de forinti inregistrata la sfarsitul anului 1999, iar directorul general a declarat ca se asteapta o dezvoltare semnificativa in tarile CEFTA si in spatiul sud-est-european.

Conducerea bancii considera ca Romania, Iugoslavia si Bulgaria reprezinta un spatiu important de extindere a exporturilor, in conditiile in care principalul profit al bancii provine din sprijinirea exportului prin acordarea unor credite cu garantii si dobanzi atractive, precum si prin asumarea partiala a riscurilor si finantarea unor proiecte - activitate care constituie un element nou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO