Companii

Cu 50% din buget alocat promovarii, Ford vinde cate trei masini pe zi

14.08.2001, 00:00 22



Romcar, importator oficial Ford in Romania a vandut, in primele sapte luni ale acestui an, 643 de autovehicule, cu aproape o treime mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru acest an obiectivele companiei prevad o crestere a numarului de autovehicule comercializate la 1.700 si a cifrei de afaceri la 25 de milioane de dolari, in crestere cu 70% si respectiv, 20 % fata de valorile inregistrate anul trecut.

Vanzarile Ford din prima perioada a acestui an pastreaza trendul general de crestere al intregii piete auto, insa pentru a doua jumatate a anului putem spera la cel putin o dublare a acestora, a declarat Viorel Niculescu, general manager la Romcar.

Cresterea vanzarilor in al doilea semestru se datoreaza, potrivit lui Niculescu, incheierii a doua contracte de vanzare care vor totaliza aproape 400 de autovehicule, precum si lansarii de noi modele si de extinderea activitatilor comerciale ale firmei.

Aproape jumatate din cuantumul investitiilor din acest an a fost alocat, potrivit lui Niculescu, pentru promovare, imagine si publicitate, adica 375.000 de dolari in prima jumatate a anului. O suma aproximativ egala va fi cheltuita si in partea a doua a anului, a mai spus Niculescu.

In primele sapte luni ale anului, cele mai bine vandute modele au fost turismele Ford Focus si noul Ford Mondeo, care, impreuna cu Ford Tranzit, au reprezentat circa 90% din vanzarile Romcar.

Cele mei bune vanzari au fost inregistrate in lunile februarie si martie, depasind 100 de unitati lunar, apoi au scazut usor ajungand la 86 de unitati in luna iunie. Luna iulie a fost din nou o luna care a depasit cota de 100 de masini vandute.

La inceputul lunii februarie a acestui an a fost lansat oficial in Romania noul Ford Mondeo, detinatoarea titlului de "Masina Anului 2001". Vanzarile pentru acest model sunt estimate de oficialul Romcar la 500 de unitati.

"Anul acesta o sa ne bazam in continuare pe modelul Ford Focus (n.r. "Masina anului 1999 in Romania"), linia ascendenta a ultimilor 2 ani, iar spre sarsitul anului speram ca vom realiza volumul dorit prin cresterea vanzarilor din modelul Mondeo" a declarat managerul Romcar.

Romcar va deschide astazi un centru integrat Ford, care se va ridica la standardele internationale impuse de Ford si va include un showroom si un cafe Internet, al carui cost nu a fost, potrivit lui Niculescu evaluat, insa este situat in jurul a o suta de mii de dolari.

In perioada urmatoare, compania va lansa pe piata romaneasca noile modele Ford Focus TDCi, echipat cu sistem de injectie common rail de generatia a doua, Fiesta 2001, un model complet nou, dar care pastreaza numele gamei consacrate si noul Ford Maverick, un off-road 4X4 importat pentru prima oara pe piata interna.

De asemenea, compania va aduce in Romania si modelul sport Focus RS, care va inlocui modelul similar al gamei Escort, a carui productie a incetat in luna februarie a acestui an.

Preturile automobilelor Ford variaza intre 9900 de euro pentru Fiesta cu motor de 1,3 litri si 34045 de euro pentru off-roadul Galaxy TD cu motor de 1,9 litri.

Pentru Focus pretul variaza intre 12550 euro pentru modelul de 1,4 litri si 19560 euro pentru modelul Sport cu motor de 2,0 litri, iar pentru Mondeo pretul variaza intre 24160 de euro pentru modelul dotat cu motor de 1,8 litri si care dezvolta 125 de cai putere si 32980 de euro pentru modelul Mondeo Wagon Ghia cu motor de 2,5 litri.

Sistemul de vanzare in leasing al Romcar se adreseaza atat persoanelor juridice cat si celor fizice, avansul minim fiind de 30%, iar esalonarea ratelor pe 12, 18, 24 sau 36 de luni.

Romcar ofera deasemeena garantie de 3 ani fara limita de kilometri pentru autovehiculele comercializate. Pe perioada verii, Romcar ofera clientilor o oferta speciala de intretinere gratuita in limita a 40.000 de kilometri, care se alatura garantiei Ford, de trei ani fara limita de kilometri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO