Companii

Cu un fost şef al Sofitel şi investiţii de 8 mil. €, un hotel cu 45 de camere încearcă să-şi facă loc pe piaţa de cinci stele

Cu un fost şef al Sofitel şi investiţii de 8 mil. €, un hotel cu 45 de camere încearcă să-şi facă loc pe piaţa de cinci stele

Autor: Mirabela Tiron

26.10.2010, 23:25 444

Hotelul boutique de cinci stele din BucureştiEpoque, inaugurat ieri în urma unei investiţii de 8 milioane deeuro în zona parcului Cişmigiu din Capitală, şi-a propus încasăride peste un milion de euro în primul an de activitate şi un grad deoperare de 55-60%, uşor peste media obţinută de hotelurile dinCapitală în ultimul an.

Unitatea care operează doar 45 de apartamente este condusă deAntoni Kuhnen, fostul director general al hotelului Howard Johnsonîn perioada 2002-2005. Kuhnen se află însă de la începutul anilor2000 în România, perioadă în care a mai condus şi hotelul de patrustele Sofitel din Capitală, actualul Pullman.

"Tariful pe noaptea de cazare va varia între 120 de euro şi 150de euro", a declarat Kuhnen.

Hotelul boutique, construit pe o suprafaţă de 5.200 metripătraţi în apropiere de grădina Cişmigiu, este deţinut de companiaD&M Perfect Real Estate înfiinţată în 2004 şi controlată de DanClaudiu Pârău. Compania are în bilanţul de anul trecut o cifră deafaceri zero (nivel declarat şi în 2007 şi 2008) şi pierderi de745.000 de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Finanţarea construcţiei s-a făcut printr-un credit de la BancaRomânească, potrivit lui Alex Oproiu, un reprezentant alcompaniei.

"Iniţial proiectul trebuia să fie unul de tip imobiliar, dar înultimul an şi jumătate a avut loc o conversie a acestuia într-unhotel. Momentul livrării acestui hotel pe piaţă este unul bun, dacăne gândim la costurile cu materialele de construcţii şi costul cuangajaţii. Terenul pe care s-a realizat construcţia şi pe care afost iniţial o casă a fost cumpărat de proprietar în 2004", adeclarat Lucian Marinescu, senior associate al companiei deconsultanţă hotelieră Trend Hospitality, care asigură managementulEpoque Hotel.

Unitatea va fi probabil afiliată la World Hotels, un consorţiude marketing, potrivit datelor trimise de oficialii companiei.

Hotelul de cinci stele, în care lucrează 55 de angajaţi,operează un restaurant bistro, un centru spa, însă nu dispune denicio sală de conferinţe.

"Targetul nostru sunt turiştii independenţi. Vom promova hotelulatât pe canalele internaţionale de rezervări, dar şi cu ajutorulechipei pe care o avem", a spus Antoni Kuhnen.

Pe piaţa din Capitală mai operează hotelurile boutique AduccoImperial Carol Parc, Casa Capşa şi Grand Continental, dar şiunităţile cu o capacitate mai mare de cazare JW Marriott,Intercontinental, Crowne Plaza, Athénée Palace Hilton sau HowardJohnson.

Hotelul cu 45 de camere va fi deschis pentru clienţi laînceputul luniii noiembrie în urma unei investiţii de 8 milioane deeuro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO