Companii

Cum arată macaraua din România care ridică cel mai lat pod din lume în valoare de 3 mld. $

FOTO

FOTO

Autor: Roxana Petrescu

14.01.2015, 18:06 3002

Grup Servicii Petroliere, compania de foraj marin care face parte din grupul Upetrom, controlat de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, participă la ridicarea celui mai lat pod din lume, un proiect de 3 miliarde de dolari iniţiat de guvernul turc. Podul, care se numeşte Yavuz Sultan Selim, va avea o lăţime de 59 de metri şi va fi al treilea care leagă partea Asiatică de cea europeană a metropolei Istanbul. Lucrările la acest mega proiect de infrastructură ar trebui finalizate în toamna acestui an.

“Compania Grup Servicii Petroliere (GSP) a încheiat pe 9 ianuarie operaţiunea de ridicare a celui de-al doilea tablier (totalitatea grinzilor care formează sistemul de rezistenţă al unui pod metalic şi care susţine calea de circulaţie a acestuia – n.red.) de 4,5 metri şi 450 de tone al podului Yavuz Sultan Selim. Macaraua GSP Neptun a fost angajată în acest proiect de compania Hyundai Engineering & Steel Industries Co. Ltd, constructorul turnurilor laterale, tablierelor şi al cablurilor de suspensie”, spun reprezentanţii Grup Servicii Petroliere. Potrivit acestora, valoarea contractului încheiat în decembrie 2013 cu Hyundai este sub 10 milioane de dolari. Contractul presupune montarea a 11 tabliere, cele mai grele având 900 de tone.

Podul va fi finalizat în toamna acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO