Companii

Cum au acces pacienţii la istoricul medical? Aflaţi la ZF Regional Health Summit

Cum au acces pacienţii la istoricul medical? Aflaţi la...

Autor: Ioana David

25.04.2014, 00:03 198
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) se apropie de finalizarea informatizării sistemului, un megaproiect care a început în urmă cu 14 ani şi a costat aproximativ 150 milioane de euro. Până acum primele două etape implementate au fost sistemul informatic unic integrat – SIUI (o bază de date în care furnizorii îşi rapor­tează serviciile spre a fi decontate) şi reţeta electronică (orice pres­cripţie de medi­camente compensate se face doar electronic), iar anul acesta urmează să fie gata cardul de sănătate şi dosarul electronic.

Introducerea dosa­ru­lui electronic de sănătate, documentul care conţine istoricul medical al pa­cienţilor, a intrat pe ultima sută de metri după ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a trecut de etapa de testare a proiectului şi pregăteşte extinderea la nivel de ţară.

Orice persoană, fie că este asigurată sau nu, va avea dreptul la un dosar electronic unde medicul va putea vedea întregul istoric medical: reţete, consultaţii medicale, diagnostice, spitalizări sau antecedente. În mediul privat, istoricul pacientului este disponibil de mai bine de zece ani.

Care este circul documentelor în sistemul medical? Cum îşi pot vedea pacienţii istoricul? La ce informatii au acces pacienţii? Cum pot consulta o a doua opinie medicală?

Acestea sunt câteva dintre întrebările la care vor răspunde invitaţii la evenimentul ZF Regional Health Summit care va avea loc pe 6 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO