Companii

Cum funcţionează Coca-Cola în România

Cum funcţionează Coca-Cola în România

Foto: Silviu Matei

Autor: Ioana David

20.09.2012, 15:40 10772

În România, Coca-Cola funcţionează prin intermediul unui sistem care cuprinde Coca-Cola România, filială a The Coca-Cola Company şi Coca-Cola HBC România, o filială a grupului Coca-Cola Hellenic.

Coca-Cola România este responsabilă de implementarea strategiilor de marketing, managementul mărcilor, promovare, stratagie de ambalare, studii de piaţă. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, Coca-Cola România SRL a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 45 mil. lei (10,6 mil. euro) şi un profit de 14 mil. lei (3,5 mil. euro).

► 5 dintre cele mai MISTERIOASE companii din lume

Totodată, Coca-Cola HBC România este îmbuteliatorul francizat al The Coca-Cola Company în România, a fost înfiinţată în 1991 şi este reasponsabilă de îmbutelierea şi comercializarea produselor din portofoliul Coca-Cola în România. Coca-Cola HBC îmbuteliază în trei fabrici. Coca-Cola HBC a înregistrat anul trecut afaceri de 1,73 mld. lei (410 mil. euro) şi un profit de 137,39 mil. lei (32 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO