Companii

Cum se circulă pe autostrada Soarelui în cel mai aglomerat weekend de vară din acest an

Cum se circulă pe autostrada Soarelui în cel mai aglomerat weekend de vară din acest an

Autor: Andreea Mioara Neferu

29.07.2012, 17:34 4284

Accesul către autostrada Soarelui, inaugurată în urmă cu o săptămână şi jumătate, era destul de facil la ora 16:00 dinspre staţiunile din sudul litoralului. Turiştii sunt îns` aşteptaţi după orele 18:00-19:00 să ia cu asalt drumul înapoi către Bucureşti, după încheierea celui mai aglomerat weekend pe litoral din această vară.

În acest final de săptămână au avut loc trei evenimente importante,care au atras zeci de mii de turişti: Liberty Parade, Orange Summer Party şi Stufstock. Dacă între nodul rutier de la Agigea până în apropiere de Medgidia se circula normal, autostrada fiind deschisă la două benzi pe fiecare sens, probleme apar pe Cernavodă-Medgidia, unde traficul este deschis doar la o bandă pe sens. Aici traficul practic se "gâtuie" şi se merge cu maxim viteza a doua.

Turiştii care se întorc acasă, însă, g`sesc metode "ingenioase" de a depă[i coloanele de maşini: fie merg pe contrasens fie aleg să depăşeasc` pe dreapta. După km 171 traficul se decongestionează şi se merge cu 70-80km/h. După experienţa săptămânii trecute, când şoferii au făcut şi 5-6 ore între Eforie şi Bucureşti, este posibil ca acest lucru să se repete şi în această duminică, însă abia după orele 18:00-19:00.

Probabil un demers de fluidizare a traficului este şi faptul că în acest weekend trecerea la punctul de taxare de la Feteşti-Cernavodă este liberă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO