Companii

Dacia Sandero: tinta de 13.000 de unitati

04.07.2008, 21:47 14

Dacia Sandero, cel de-al cincilea model al constructorului local realizat pe platforma Logan, va reprezenta in a doua jumatate a anului peste 20% din vanzarile marcii in Romania.
"Noua Dacia Sandero va inregistra in 2008 vanzari de peste 13.000 de unitati pe piata locala. In iunie, prima luna de comercializare, modelul a inregistrat o cerere cu peste 120% mai mare decat estimasem", a declarat pentru ZF Jacques Daniel, directorul comercial pentru Dacia, Renault si Nissan.
Oficialii Dacia nu au dorit sa comunice cifra exacta a vanzarilor, rezultatele companiei pe luna iunie urmand a fi prezentate ulterior. Sandero a fost lansat pe piata locala la inceputul lunii iunie, in timp ce pe piata franceza comercializarea acestuia a fost demarata din luna mai. Spre deosebire de celelalte modele Dacia, comercializarea sa pe pietele vest-europene a inceput concomitent cu cea din Romania.
Potrivit oficialilor Dacia, constructorul local a livrat modele Sandero inclusiv pe marile piete europene precum Germania, Franta, Italia si Spania, in timp ce lansarea sa pe piata britanica (si implicit a versiunii cu volan pe partea dreapta) este programata pentru anul 2010.
Capacitatea uzinei de la Mioveni a crescut in acest an la 350.000 de unitati, in timp ce in 2009 este programata atingerea nivelului de 400.000 de unitati, in conditiile in care in 2008 productia va fi de aproximativ 300.000 de unitati.
"In 2008 la Mioveni se vor produce aproximativ 300.000 de autovehicule, dintre care 70.000 vor reprezenta modelul Sandero", a spus Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia. La inceputul acestei saptamani Dacia a lansat pe piata locala versiunea restilizata a modelului Logan sedan, in timp ce faceliftul versiunii break va fi prezentat in 2009.
In primele cinci luni ale acestui an vanzarile Dacia pe piata locala au scazut cu aproape 10%, principalul motiv fiind, potrivit vicepresedintelui companiei, asteptarea clientilor pentru noile modele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO