Companii

Dan Şucu: Lucrurile în piaţa muncii sunt atât de complicate şi anormale încât trebuia făcut ceva

Dan Şucu: Lucrurile în piaţa muncii sunt atât de complicate şi anormale încât trebuia făcut ceva

Autor: Alice Gheorghe

27.01.2011, 17:55 51

Intervenţia Guvernului pentru modificarea Codului Muncii estebinevenită, în contextul în care lucurile în piaţa muncii audevenit "complicate" şi "anormale", în special la nivelulreprezentării salariaţilor la negocierile contractelor colective,consideră proprietarul Mobexpert, Dan Şucu.

"O intervenţie a Guvernului este binevenită, deoarece existădistorsiuni în piaţa muncii, în principal în cazul reprezentărilorla negocierile salariilor colective. Problema pleacă de lareprezentare. Lucurile sunt atât de complicate şi anormale încâttrebuia făcut ceva ", a declarat Şucu agenţiei Mediafax.

Ce mai schimbă Ministerul Muncii la propunerile demodificare a Codului muncii ale investitorilorstrăin

El spune că în ultimii 15 ani "factorii decidenţi" din piaţamuncii au făcut concesii către "tot felul de persoane cu intereseîn această piaţă".

"În decursul ultimilor 15 ani s-au realizat doar intervenţii pebucăţi şi au fost făcute concesii pentru tot felul de persoane cuinterese în această piaţă", a adăugat omul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO