Companii

​Daniel Cosman, proprietarul fabricii de articole medicale Coramed: Capacitatea noastră de producţie este de 5.000 de măşti de protecţie pe zi

​Daniel Cosman, proprietarul fabricii de articole...

Autor: Georgiana Mihalache

19.03.2020, 17:20 2319

Fabrica Coramed, deţinută de antreprneorii români Daniel şi Claudia Cosman, poate produce în unitatea din Călan, judeţul Hunedoara, circa 5.000 de măşti de protecţie pe zi, însă compania împarte producţia în funcţie de necesarul pentru alte produse de protecţie pentru medici, de la halate la seturi chirurgicale de unică folosinţă.

„Capacitatea noastră este de 5.000 de măşti pe zi, însă această capacitate depinde mult de ceea ce avem noi în lucru deja, noi nu producem numai măşti. Tot ce înseamnă producţia noastră se referă la seturi şi câmpuri chirurgicale de unică folosinţă. Preluăm toate comenzile, încercăm să facem faţă, necesarul urgent ar fi de 250.000 de măşti”, a spus pentru ZF Daniel Cosman, unul dintre proprietarii companiei.
Ministerul Sănătăţii colaborează cu fabrica de articole medicale Coramed pentru a produce măşti în România, în contextul în care aceste produse lipsesc din farmacii şi spitale, cererea fiind una mare după izbucnirea infecţiilor cu coronavirus. „Împărţim în funcţie de necesităţi, de cât de urgente sunt comenzile, suntem într-o perioadă foarte grea şi ne adaptăm. Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să stea în casă. Cei care au nevoie de măşti sunt cei din linia întâi”, a mai spus Daniel Cosman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO