Companii

Daw Benta a vandut vopsele, tencuieli si termoizolatii de 9 milioane de euro

17.09.2007, 21:18 43

Compania Daw Benta Romania din judetul Mures, membra a grupului Daw& Caparol, producator de lacuri si vopsele, a realizat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de peste 9,1 mil. euro, in crestere cu 57% fata de aceeasi perioada a anului 2006.
"Cresterea se datoreaza pe de o parte investitiilor derulate pana in prezent in marirea capacitatii de productie a vopselelor lavabile si a polistirenului expandat, iar pe de alta parte deschiderii unitatilor de productie pentru adezivi si tencuieli structurate. In perioada urmatoare, estimam o crestere importanta a vanzarilor pentru sistemele termoizolante din gama Capatec datorita necesitatii reabilitarii termice a cladirilor si diminuarii costurilor de intretinere a acestora'', a declarat pentru ZF Transilvania, Remus Aurel Benta, directorul general al companiei Daw Benta Romania.
Pentru 2007, compania si-a bugetat investitii de peste 2,5 mil euro, bani destinati extinderii sediului central de la Targu Mures, dar si realizarii unui centru logistic la Bucuresti prin intemediul caruia produsele Daw Benta vor putea fi comecializate in sudul Romaniei si in Bulgaria.
Compania este specializata in fabricarea de vopsele, materiale decorative, tapete, lacuri si tencuieli, sisteme de termoizolatie, vopsele pentru copii si vopsele pentru pictura, scule pentru finisaje in constructii, cele mai noi produse aparute pe piata fiind diverse marfuri din gama vopselelor lavabile si a tencuielilor structurate.
Daw Benta detine in prezent o retea de 31 de magazine de prezentare la nivel national, prin intermediul carora comercializeaza produsele proprii sub brandurile Caparol, Alpina, Capatect, Disbon, Nerchau, Storch, partenerii externi de afaceri ai companiei fiind din Republica Moldova si Bulgaria.
Potrivit reprezentantilor companiei, filiala locala a Daw&Caparol va obtine in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 22 mil. euro, in crestere cu 40% fata de anul trecut, principalii factori de crestere a vanzarilor fiind noile produse din gama vopselelor, tencuieli structurate si termoizolatii.
"Datorita cresterii ascendente a pietei materialelor de constructii, in special pe segmentul de lacuri si vopsele, ca urmare a dezvoltarii economiei si a majorarii puterii de cumparare a populatiei, mizam in acest an pe o crestere a volumului de vanzari cu 40% fata de 2006'', spune Remus Aurel Benta.
Piata termoizolatiilor a inregistrat o crestere importanta prin utilizarea sistemelor termoizolante la constructia cladirilor noi, trend care, conform oficialilor companiei muresene, se va mentine si in perioada urmatoare datorita majorarii numarului de blocuri si imobile vechi care trebuie restructurate.
Daw Benta Romania a fost infiintata in 2001 cu actionariat roman, grupul de firme Benta din Targu Mures, si actionariat german, grupul Daw&Caparol din Germania. Principalul domeniu de activitate al companiei este fabricarea de vopsele si lacuri, numarul de angajati fiind de 130 de persoane.
Piata de lacuri si vopsele a ajuns anul trecut la vanzari de aproximativ 170-180 mil. euro, trei sferturi din piata locala de vopsele fiind detinute de companiile Kober, afacere pornita de la zero de Aurel Kober, Policolor, firma aflata in posesia a trei fonduri de investitii, Dufa Deutek, companie achizitionata in 2005 de fondul de investitii Advent, si Fabryo Corporation, afacere infiintata de Daniel Guzu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24