Companii

De vorba cu seful celui mai mare operator de telefonie fixa, cablu si internet

Yorgos Ioannidis, CEO al Romtelecom

Yorgos Ioannidis, CEO al Romtelecom

06.06.2010, 23:26 32

Yorgos Ioannidis, omul de la carma Romtelecom, cel mai mareoperator de telefonie fixa, cablu si internet din Romania cuafaceri anuale de peste 800 de milioane de euro, va povesti pentruprima data in public despre cariera sa de 35 de ani din domeniultelecomunicatiilor, despre piata locala de telecom si impactulcrizei, precum si despre strategia companiei in acest context.

La Romtelecom a venit la inceputul lui 2007, preluand pozitia dedirector general detinuta anterior de americanul James Hubley,pentru "a face elefantul sa danseze", dupa cum a spus chiarIoannidis, primele obiective fiind reducerea fluctuatiei numaruluide abonati si identificarea metodelor de mentinere si crestere aveniturilor companiei.

Cariera in telecom si-a inceput-o in 1975, chiar in cadruloperatorului OTE, unde a activat ca inginer de telecomunicatii si aevoluat apoi in diferite pozitii din cadrul mai multor departamenteale companiei. In prima parte a anilor '90 s-a mutat la filiala dinGrecia a Vodafone, ca manager de inginerie a comutatiei sisoftware, iar spre finalul deceniului a preluat aceeasi pozitie incadrul Cosmote.

Ioannidis a fost apoi, timp de patru ani, directorul general alOTENET, plasand compania pe primul loc in piata greceasca deservicii de internet, cu o cota de 55% in segmentul serviciilor inbanda larga, iar din 2004 a fost numit director executiv tehnicpentru intreg grupul OTE, perioada in care a fost in componentaechipei care a lansat Cosmote pe piata de telefonie mobila dinGrecia, dezvoltand reteaua in doar cinci luni, un timp record laacea vreme in Europa.

Discutia lui Yorgos Ioannidis cu publicul va avea loc marti, 22iunie, cu ocazia evenimentului "MEET THE CEO", organizat de revistaBUSINESS Magazin si gandit ca o oportunitate pentru un publicrestrans de a avea acces la o discutie libera cu membri importantiai comunitatii de business din Romania.

Evenimentul va cuprinde doua etape: o prezentare sustinuta deseful Romtelecom, in care acesta va impartasi sfaturi, idei siexperiente semnificative din cariera sa, urmata de o sesiune deintrebari si raspunsuri. Astfel, auditoriul va avea ocazia saadreseze intrebari si sa discute, impreuna cu Yorgos Ioannidis,despre viitorul telecomunicatiilor din Romania, despre strategiileadoptate pe o piata din ce in ce mai saturata, dar si despreimpactul crizei economice asupra celor mai importante sectoare aleeconomiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO