Companii

Dealerul clujean al Skoda si-a bugetat investitii de 1,8 mil. euro

22.02.2007, 15:49 27

Grupul de firme clujean Compexit, dealer al marcilor Skoda si Seat, si-a bugetat pentru acest an investitii de aproximativ 1,8 milioane de euro pentru construirea unei noi reprezentante auto la Bistrita si pentru dezvoltarea punctului de lucru din Cluj-Napoca.
Potrivit informatiilor furnizate de conducerea companiei lucrarile la reprezentata din Bistrita vor demara luna aceasta si vor fi finalizate la sfarsitul lunii iunie, valoarea investitiei fiind de aproximativ 1 milion de euro.
"In Cluj intentionam sa mai achizitionam doua terenuri cu o suprafata mica, aflate in vecinatatea spatiilor pe care le avem deja. Vrem ca pe noile terenuri sa ne extindem spatiile de parcare, precum si hala pentru tinichigerie si vopsitorie", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Palagheanu, director general al Grupului Compexit si unul dintre actionari.
La inceputul acestui an conducerea Compexit a realizat o evaluare a companiei in urma careia s-a stabilit ca valoarea de piata a grupului este de peste 10 milioane de euro.
"Era necesara aceasta actiune in conditiile in care dupa integrarea europeana se asteapta schimbari in structura pietei in domeniu. Nu e exclus ca in perioada urmatoare sa aiba loc vanzari de companii sau fuziuni, iar noi vrem sa fim pregatiti in acest sens", a mai declarat Dan Palagheanu.
Grupul Compexit a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 8,5 milioane de euro, iar pentru anul trecut estimarile conducerii situau acest indicator in jurul valorii de 10,7 milioane de euro.
Compexit Trading are un portofoliu de aproximativ 2.800 de clienti, printre care se numara companii precum Banca Transilvania, Astral Telecom, Hanna Instruments, Robert Bosch, Agressione, MTC sau Tricotaje Somesul. Potrivit conducerii Compexit, clientii corporate prefera modelul Octavia.
In 2005, compania a inregistrat o crestere de 63% a cifrei de afaceri, marcile Skoda reprezentand 60% din cifra de vanzari a grupului.
Grupul Compexit este format din Compexit Trading, dealer Skoda, Topcar dealer Seat, divizia Seul Auto care este si service auto si Proton Auto care comercializeaza piese si consumabile auto.
Prima companie din grup a fost Compexit Cars, infiintata in 1992. Ea a devenit ulterior Compexit Trading, iar din 1996 a fost unicul importator Skoda din Romania.
Din 1998 grupul Compexit imparte acest statut cu Porsche Romania. Actionarii Compexit Group sunt Razvan Rotta, Dan Palagheanu, Titus Nicoara si Marius Nicoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO