Companii

Decathlon va deschide anul acesta un magazin in ERA Iasi, iar Omilos incepe un mall

Decathlon va deschide anul acesta un magazin in ERA Iasi, iar Omilos incepe un mall

Graham Kilbane, general manager al companiei cu actionariat cipriot Omilos: Dupa finalizarea centrului comercial vom mai avea disponibil un teren de opt hectare si speram ca in urmatoarea perioada sa putem face noi anunturi privind atragerea unor chiriasi in cadrul parcului comercial.

11.05.2010, 23:09 266

Compania de dezvoltare imobiliara Omilos a vandut 2,2 hectare deteren francezilor de la Decathlon pentru constructia unui magazinin parcul comercial ERA Iasi, confirmand informatiile publicate deZF in toamna anului trecut, si intentioneaza ca in acest an sainceapa constructia unui mall in cadrul proiectului, in urma uneiinvestitii de circa 25 de milioane de euro.

"Am semnat un acord pentru vanzarea terenului de la sfarsitulanului trecut, tranzactia fiind conditionata de obtinereaautorizatiei de constructie. Am obtinut autorizatia in februarie siam facut transferul de proprietate, urmand ca cei de la Decathlonsa inceapa constructia pentru a deschide magazinul la sfarsitulacestui an", a declarat pentru ZF Graham Kilbane, general manageral companiei cu actionariat cipriot Omilos.

Decathlon a cumparat un teren de 2,2 ha care ii permite si oeventuala extindere a magazinului. "Vom deschide magazinul lasfarsitul lunii noiembrie a acestui an, urmand sa avem un spatiuacoperit de 3.000 de metri patrati in care vom comercializa produsepentru practicarea a 50 de sporturi, o sala de fitness si un spatiuexterior de 3.000 de metri patrati pentru terenuri", a precizatFabrice Beschu, country manager al Decathlon pe piata locala.

Francezii, care au deschis primul magazin de pe piata locala incartierul bucurestean Militari, si-au securizat alte cincideschideri pe piata locala - doua in Bucuresti (Grand Arena siPallady Shopping Center) si cate un magazin in Constanta, Timisoarasi Brasov.

Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze valoareainvestitiei in magazinul din Iasi, bugetul mediu alocat pentruunitatile inchiriate fiind de circa 4 mil. euro. ERA Iasi este unuldintre cele mai mari parcuri comerciale din afara Bucurestiului,avand printre retaileri Carrefour, Parktiker, Mobexpert si Altex,precum si o galerie comerciala al carei grad de ocupare este de90%, potrivit reprezentantilor Omilos.

"Proiectul atrage acum circa 10.000 de oameni zilnic. Cifrele nusunt la fel de mari precum ne-am dori, dar consideram ca estemomentul potrivit pentru a incepe lucrarile de constructie la mall,datorita costurilor de constructie si faptului ca mai suntretaileri care se uita catre piata locala", a mai spus Kilbane.

Proiectul de mall a fost regandit, suprafata inchiriabila fiindredusa de la 42.000 mp la circa 28.000 mp. "Investitia in acestproiect este estimata la 25-30 mil. euro. Negociem un imprumut cuacelasi consortiu de banci care a finantat si prima faza aproiectului", spune britanicul.

Omilos a atras o finantare de circa 80 mil. euro de la Bancpost,Banca Romaneasca, Bank of Cyprus si bancile-mama pentru construireaparcului comercial, a carui prima faza a fost finalizata in toamnaanului 2008. Realizarea mallului si a magazinului Decathlon arputea duce valoarea cumulata a investitiilor in parcul comercialERA din Iasi spre 120 mil. euro. Proiectul poate fi comparat cuparcul comercial din Baneasa sau Militari Shopping in Bucuresti saucu proiectul European Retail Park din Sibiu. "Dupa finalizareacentrului comercial vom mai avea disponibil un teren de opt hectaresi speram ca in urmatoarea perioada sa putem face noi anunturiprivind atragerea unor chiriasi in cadrul parcului comercial.Omilos mai detine un al doilea parc de retail in Oradea, avanddrept chiriasi Carrefour, Mobexpert si Bricostore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO