Companii

Delphi ajusteaza programul de lucru

17.11.2008, 21:14 236

Producatorul de componente auto Delphi, care detine in Romania doua fabrici, a anuntat ca a diminuat programul de lucru si a recurs la somaj temporar pentru o parte din cei 7.400 de angajati, in urma inregistrarii unei reduceri a comenzilor din partea principalilor clienti.

"Fabricile Delphi din Sannicolau Mare si Ineu si-au ajustat resursele in relatie cu programele de productie comunicate de catre clienti prin acordarea concediilor angajatilor si prin somaj temporar, in urma unui acord cu sindicatul angajatilor", a declarat Cristian Gulicska, director de tara Delphi Packard Romania. Compania nu a comunicat cati oameni vor fi disponibilizati in perioada urmatoare sau daca cele doua fabrici vor opri activitatea de productie pentru o perioada limitata de timp. Reprezentantii companiei au mentionat ca aceste proceduri vor fi stabilite in functie de ajustarile de productie ale clientilor, majoritatea producatori auto din vestul Europei. Potrivit ultimelor date disponibile, Delphi a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 140 mil. euro in Romania. In cursul acestui an compania si-a redus efectivul cu circa 2.600 de angajati, de la circa 10.000 la sfasitul anului trecut la 7.400 de angajati in luna noiembrie.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO